یک پژوهشگر مسائل خانواده : ازدواج بهنگام از عوامل مهم جوانی جمعیت

یک پژوهشگر مسائل خانواده با اشاره به بیش از 12 میلیون جمعیت مجرد در کشور گفت : بر اساس اطلاعات پایش از وزارت بهداشت، بیش از 95 درصد خانواده ها به دنبال این هستند که فرزند اولشان را به دنیا بیاورند، عنوان کرد: 12.5 میلیون فرد در آستانه ازدواج هستند و هنوز ازدواج نکرده اند این تعداد به 6میلیون و 250 هزار زوج در کشور تبدیل می شوند.
یک پژوهشگر مسائل خانواده : ازدواج بهنگام از عوامل مهم جوانی جمعیت
1403/01/25 - 13:14
تاریخ و ساعت خبر:
191986
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - حجت الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایران در همدان با بیان اینکه بر اساس فرایند زیستی و ترتیب عرفی، تولد فرزند و فرزندآوری در کشور ما بعد از تشکیل خانواده است، اظهار کرد: در قدم اول باید خانواده تشکیل شود که ازدواج، قدم اول تشکیل خانواده است.
وی با بیان اینکه بر اساس اطلاعات پایش از وزارت بهداشت، بیش از 95 درصد خانواده ها به دنبال این هستند که فرزند اولشان را به دنیا بیاورند، عنوان کرد: 12.5 میلیون فرد در آستانه ازدواج هستند و هنوز ازدواج نکرده اند این تعداد به 6میلیون و 250 هزار زوج در کشور تبدیل می شوند.
این نویسنده و پژوهشگر خانواده و جمعیت با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد 95 درصد از این افراد بخواهند فرزند اولشان را به دنیا بیاورند، بیش از 5 میلیون کودک به دنیا خواهد آمد، افزود: 80 درصد از این تعداد زوج ها هم تصمیم می گیرند که فرزند دومشان را به دنیا بیاورند پس با یک حساب سرانگشتی متوجه می شویم تعداد افرادی که در آستانه ازدواج هستند، اگر ازدواج کنند و تصمیم به فرزندآوری داشته باشند چیزی حدود 8 میلیون کودک به جمعیت ما اضافه خواهد شد.
وی تصریح کرد: البته جدا از بحث فرزندآوری، ازدواج را به این دلیل که باعث تشکیل خانواده می شود، نیز باید ترویج کرد چرا که تشکیل و تحکیم خانواده یکی از مهم ترین مبانی هر جامعه ای، به خصوص جوامع اسلامی است.
صالحی ابراز کرد: در بند دوم از سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، به بحث ازدواج با تاکید بر تشکیل خانواده پرداخته شده است، در واقع در مفاد این سیاست ها ازدواج جایگاه خاصی دارد.
وی با بیان اینکه در بند چهارم از سیاست های کلی جمعیت نیز به تحکیم بنیاد خانواده پرداخته شده است، تاکید کرد: ذکر این نکته مهم است که ازدواج و تحکیم خانواده هم از نظر کمی و هم از نظر کیفیت جمعیت بسیار مهم است.
این نویسنده و پژوهشگر خانواده و جمعیت با بیان اینکه ممکن است در کشورهای غیر مسلمان افرادی با همدیگر طزندگی و بدون ازدواج فرزند آوری کنند که در کشور ما این مساله و مدل پذیرفته نیست و فرهنگ ما به دنبال تشکیل خانواده و بعد از آن تولد فرزند و فرزندآوری است، عنوان کرد: در این بین تسهیل ازدواج، حذف تشریفات غلط، حل کوتاه مدت و بلند مدت مشکلات اقتصادی و فرهنگ سازی جهت ارزش های ازدواج بسیار اهمیت دارد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کشوری در دنیا نیست که ازدواج را امر مهمی نداند، گفت: همه کشورها با بالارفتن آمار طلاق مخالف هستند بنابراین تشکیل خانواده باید به صورت فرهنگ در آید و ازدواج سالم گسترش یابد.
صالحی با بیان اینکه ما باید الگوهای ناسالمی که باعث فاصله گرفتن جوانان از ازدواج می شود را برطرف کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر بحث اشتغال و شغل جوانان بسیار مهم است و در تصمیم گیری برای ازدواج نقش بسیار مهمی دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان به دلیل این که تصور می کنند خانه ای ندارند از این اقدام خودداری می کنند، خاطرنشان کرد: که در این جا بحث ساماندهی به خوابگاه های متاهلین اهمیت زیادی پیدا می کند که خوشبختانه در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، جزو مصوبات ماده 7 می باشد که صد البته اجرای آن نیز مورد مطالبه می باشد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
جوانی جمعیت، ازدواج، فرزندآوری، تحکیم خانواده، سیاست های کلی جمعیت
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
زن و خانواده
V
آرشیو