حتما شنیدهاید که خیلیها براین باورند که قیمه محرم عطر و طعم دیگری دارد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - حتما شنیدهاید که خیلیها براین باورند که قیمه محرم عطر و طعم دیگری دارد. چلوگوشتها و قرمهها هم این روزها طعم خاصتر بهخود میگیرند. اصلا غذای محرم مثل جنس غمش فرق میکند. اگر این ایام دلتان میخواهد با تهیه غذای خورشتی از سوگواران پذیرایی کنید، این خورشتها را ازدست ندهید.
دستور پخت دو نوع غذای نذریِ پرطرفدار
نام غذا: قیمه
تعداد نفرات: ۱۰۰نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۳ساعت و نیم
مدت زمان پخت: ۲ساعت
مواد لازم:
گوشت گوسفندی:۷کیلوگرم
لپه: ۳کیلوگرم
پیاز: ۷کیلوگرم
رب گوجه فرنگی:۵کیلوگرم
لیموعمانی: یک کیلوگرم
سیبزمینی: ۷کیلوگرم
پودر هل: ۵قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۵تا ۷ قاشق غذاخوری
گلاب: یک لیوان
زعفران: به میزان لازم
پودرکاری و زردچوبه: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ . پیازهای نگینیشده را تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند.
۲. گوشتها را مکعبی خرد کنید و با پیازها تفت دهید. بعد از آنکه آب گوشت تبخیر شد، زردچوبه و کاری را اضافه کنید.
۳. لپههایی که از قبل خیساندهاید را ۳۰دقیقه بپزید. سپس با آب سرد آبکش کنید.
۴. بعد از آنکه آب گوشت بخار شد، لپهها را اضافه کنید و در کنار گوشت نیمپزشده و پیازها تفت دهید. لپهها را زیاد تفت ندهید.
۵. لیموعمانیها را سوراخ کنید و در آب جوش قرار دهید. سپس به به گوشت و پیاز، آب جوش اضافه کنید؛ بهطوری که فقط روی گوشتها را بگیرد. کمی بعد لیموعمانیها را اضافه کنید.
۶. رب گوجه را با روغن تفت دهید. بعد از آنکه خورش کمی جا افتاد رب را اضافه کنید.
۷. ادویه، زعفران و گلاب را بعد از جاافتادن خورشت اضافه کنید. ۳۰دقیقه بعد خورشت را از روی حرارت بردارید.
۸. در انتها برای کاملشدن غذا، سیبزمینیها را خلال و سرخ کنید و روی خورشت بریزید.
نکته:
- برای اینکه حجم لپه خورشت زیاد نباشد، بهازای هر نفر ۲۰ تا ۳۰ گرم لپه بریزید.
- میزان گوشت قرمز بهازای هر نفر بین ۷۰ تا ۱۰۰ گرم گوشت است.
دستور پخت دو نوع غذای نذریِ پرطرفدار
نام غذا: جوجه کباب
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۴ ساعت
مدت زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مواد لازم:
سینه مرغ: ۳۰کیلو
روغن مایع یا زیتون: ۲لیتر(هر نفر ۲پیمانه)
پیاز: ۱۰کیلو
گوجه فرنگی: ۱۰کیلو
آبلیمو، ماست یا سس مایونز: ۲لیتر
نمک، فلفل سیاه، فلفل دلمهای، زعفران دم کرده: به میزان لازم
روش تهیه:
۱. سینه مرغ را به قطعههای کوچک تقسیم کنید.
۲. پیاز و فلفل دلمهای را بهصورت خلالی خرد و به تکههای مرغ اضافه کنید. در ادامه روغن، فلفل سیاه، زعفران دمکرده و ماست یا سس مایونز را اضافه کنید.
۳. مواد را باهم مخلوط کنید تا سطح تمام مرغها پوشش داده شود. سپس بین ۲ تا ۵ ساعت مرغهای مزهدار شده را در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند.
۴. حدود ۳۰ دقیقه قبل از به سیخکشیدن تکههای مرغ، آبلیمو و نمک را بهآنها اضافه کنید.
۵. مرغها و گوجهفرنگیها را سیخ بزنید و روی منقل قرار دهید تا با شعله ملایم آماده شوند. سیخها را مدام بچرخانید تا حرارت به تمام قسمتها برسد.
نکته:
- در فرایند پخت، روی سطح جوجهها را میتوان با کره آغشته کرد تا نرم شود.
همشهری آنلاین
انتهای پیام/م