رییس مرکز تحقیقات سرطان :

تاخیر در ازدواج، استرس مداوم، مصرف بی رویه هورمون از عوامل ابتلا به سرطان سینه

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه سرعت رشد سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی بیشتر است گفت: تاخیر در ازدواج، استرس مداوم، مصرف بی رویه هورمون از مهم ترین عوامل ابتلا به سرطان سینه است.
تاخیر در ازدواج، استرس مداوم، مصرف بی رویه هورمون از عوامل ابتلا به سرطان سینه
1403/08/09 - 12:06
تاریخ و ساعت خبر:
209380
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - پورفسور محمد اسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان امروز در نشست خبری « آگاهی بخشی سرطان سینه » که در محل مرکز تحقیقات برگزار شد، اظهار داشت: حدود یک پنجم بیماران مبتلا به سرطان زیر ۴۰ سال است.
وی ادامه داد: جوان گرایی در بیماری سرطان وظایف ما را سنگین تر می کند؛ سرطان سینه بیماری منحصر بفرد زنان جهان بوده و شایع ترین سرطان در مردان و زنان ایرانی است. مردان کمتر مبتلا می شوند. مردان احساس کردند یک سینه بزرگ شده یا سفت می‌شود حتما به پزشک مراجعه می کنند؛ توجه به سینه در مردان کمتر از زنان است.
پورفسور اکبری دومین علت مرگ زنان ایرانی ناشی از سرطان سینه است، باروری با سرطان رابطه خوبی دارد، طبق تحقیقات جامع و کاملی که صورت گرفته باروری و شیردهی در جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش بسزایی دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ فرزند از زنان مبتلا به سرطان سینه که جزو بیماران بنده هستند، متولد شدند و باروری به بهبود بیماری در آنها کمک می کند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان گفت: پنج درصد مبتلایان به سرطان سینه زیر ۳۰ سال سن دارند؛ سن ابتلا به این بیماری در کشور ۴۵ تا ۵۵ سالگی است، حدود ۳۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر زن ایرانی مبتلا به سرطان سینه می شوند.
وی با اشاره به اینکه سرعت رشد سرطان در ایران نسبت به کشورهای غربی بیشتر است,گفت: در زمینه ابتلا به سرطان سینه ۶ درصد رشد داریم و این به دلیل آن است که رو به سالمندی پیش می رویم زیرا مهمترین دلیل بالا رفتن سرطانها در کشور سن است.
پورفسور اکبری با بیان اینکه غربالگری کمکی به طول عمر مردم نمی کند اما درتشخیص زودهنگام درمان سریعتر کمک می کند، تصریح کرد: غربالگری باید رایگان باشد و بر اساس یک پروتکل انجام و همه داده ها ثبت شود.
این سرطان شناس در ادامه افزود: سه هزار میلیارد تومان برای انجام غربالگری سرطان سینه نیاز داریم ، آگاهی بخشی باید با عدم ایجاد ترس در زنان انجام شود.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه اکنون حدود ۵۰ درصد جواب رادیولوژی با واقعیت همخوانی دارد، بیان داشت: مهمترین تشخیص سرطان سینه معاینه بالینی است، بهترین و زودترین راه تشخیص ، آن است که اگر فرو رفتگی در سینه ایجاد شد به پزشک مراجعه شود؛ ترشح از سینه نباید باعث نگرانی شود، اما اگر خون مشاهده شده سریع به پزشک مراجعه شود.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: اگر زن بارداری احساس توده در سینه پیدا کرد نیز باید به پزشک مراجعه کنند همچنین ماموگرافی باید رایگان انجام شود؛ بالای ۷۰ درصد عکس های ماموگرافی استاندارد لازم را ندارند و متاسفانه آن را تکنسین ها انجام داده و پزشک حین عکسبرداری را نمی بیند.
این سرطان شناس سونوگرافی را نیز از راههای تشخیص سرطان سینه است، دانست و گفت: نزدیک به ۹۴ درصد انجام ام آر ای برای سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح انجام شود.
اکبری با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد مبتلایان به سرطان سینه سابقه فامیلی دارند، به عوامل بروز سرطان سینه اشاره کرد و گفت: چاقی، مصرف هورمون( مصرف هورمون تحت عنوان زیبایی بی رویه می شود و بسیار خطرناک است)، ازدواج نکردن ، عدم باروری ، عدم شیر دهی، تاخیر در بارداری ، استرس ، مصرف دخانیات ، رفتار خانوادگی نامناسب ( شوهر) که باعث استرس و ناراحتی همسر شوداز عوامل خاطر ابتلا به سرطان سینه است.
انجام بیش از هزار عمل جراحی سرطان سینه
وی بیان داشت: در سال حدود هزار و ۲۰۰ عمل جراحی سرطان سینه در کشور انجام می شود و ۷۸ درصد بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور بهبود می یابند.
پورفسور اکبری در ادامه این مطلب ادامه داد: ۳۰ درصد بیماران در مرحله پیشرفته مراجعه می کنند، متاسفانه ۳۰ درصد بیشتر از دنیا برای بیماران مبتلا به سرطان سینه شیمی درمانی در کشور انجام می شود در حالیکه شیمی درمانی فقط ۱۱ درصد اثر پذیری دارد .
مرکز تحقیقات سرطان ، رادیوتراپی را دارای عوارض زیادی برای بیماران دانست و گفت: همه این موارد را به مسوولان وزارت بهداشت اعلام کردم باید چارچوب علمی برای رادیو تراپی انجام دهیم .
وی ادامه داد: نزدیک به ۹۴ درصد انجام ام آر ای برای سرطان سینه بیهوده است و نباید در مرحله اول برای بیمار انجام شود و ضرورت انجام آن محدود بوده و باید توسط جراح انجام شود.
پورفسور اکبری خاطرنشان کرد : با بیان اینکه رادیوتراپی نیز عوارض زیادی برای بیماران دارد ، گفت: همه این موارد را به مسوولان وزارت بهداشت اعلام کردم باید چارچوب علمی برای رادیو تراپی انجام دهیم .
انتهای پیام/ *
خبرنگار: سیما داروغه حسینی

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سرطان سینه ، علام سرطان سینه ، دلایل ابتلا به سرطان سینه ، نشست خبری آگاهی بخشی سرطان سینه ، رئیس مرکز تحقیقات سرطان ، پورفسور محمد اسماعیلی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو