سبک زندگی اسلامی ، لازمه تمدن نوین اسلامی ، نقش تأثیرگذار زن مسلمان انقلابی در ایجاد تمدن اسلامی

تمدن نوین اسلامی، بدون سبک زندگی شکل نمی‌گیرد. سبک زندگی ناظر به مسائلی است که «متن زندگی» انسان را شکل می‌دهد. زنان در شکل‌گیری و قوام «سبک زندگی» به‌عنوان بخشِ نرم‌افزاری تمدن نوین اسلامی، بسیار نقش‌آفرین هستند.
سبک زندگی اسلامی ، لازمه تمدن نوین اسلامی ، نقش تأثیرگذار زن مسلمان انقلابی در ایجاد تمدن اسلامی
1401/12/09 - 12:51
تاریخ و ساعت خبر:
145640
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - نقش اجتماعی زنان، اگر بیشتر از مردان نباشد قطعا کمتر از آنها هم نیست؛ چرا که هر تحول اجتماعی، از تحولات فردی سرچشمه میگیرد و تحولات افراد جامعه متاثر از محیط زندگی و بخصوص خانواده آنهاست. بنابراین برای آغاز تحولات بزرگ و رقم زدن سرنوشت جوامع لازم است نقش بانوان مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
در این رابطه گفتگویی داریم با زهرا حاجی‌حسنی کارشناس ارشد علوم قرآنی و مدرس دانشگاه، تا نظر وی را پیرامون نقش زن مسلمان انقلابی در ایجاد تمدن اسلامی جویا شویم.
خانم حاجی حسنی لطفا نقش بانوان کشور را در ایجاد تمدن اسلامی تشریح کنید.
- بنده به صورت دسته بندی چهار نقش عمده بانوان را خدمت شما عرض میکنم:
[1]. در طول تاریخ تأثیر زنان در تغییر ارزش‌ها، باورها و رفتارهای جامعه غیرقابل‌انکار است. زن به‌واسطه «نقش تربیتی‌اش»، محور کلیدی خانواده است و خانواده به‌عنوان سلول اصلیِ پیکره‌‌ی اجتماع و هسته‌ی بنیادین تحولات آن، «نهاد فعال جامعه‌ساز» تلقی می‌شود. خانواده اساس همه تربیت‌های اجتماعی و انسانی است. پیشرفت و سازندگی در جامعه،‌ بدون بهره‌مندی کشور از نهاد خانواده‌ی سالم، سرزنده و بانشاط اصلاً امکان ندارد. بنابراین زن در خانواده نقش بی‌بدیلی در انتقال آرمان‌ها و ارزش‌ها به افراد خانواده و باواسطه به جامعه ایفا می‌کند. امام خمینی (ره) در این باره فرمودند: «زن باتربیت صحیحِ خودش انسان درست می‌کند و باتربیت صحیحِ خودش کشور را آباد می‌کند.» (صحیفه امام خمینی، ج7، ص 339)
[2[. با وقوع انقلاب اسلامی و فراهم آمدن زمینه‌ی رجوع زن مسلمان به فطرت و اصل خود، شاهد حضور زنان در صحنه‌های گوناگون هستیم. زنان در این انقلاب به‌عنوان اولین گام در فرایند تمدن‌سازی، سهم بسیار مهمی را عهده‌دار شدند. بانوان، سربازان خط مقدم انقلاب بودند و اولین تظاهراتی که در سطح کشور به‌صورت علنی، علیه دستگاه طاغوت اتفاق افتاد به‌وسیله زنان بود. زنانِ شجاع، آگاه، مقاوم و صبور ایران، در دوران انقلاب و دفاع مقدس حضور فعال داشتند. به‌گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب، لقب «قهرمان» را زیبنده زنان مسلمان انقلابی می‌داند. (4 اسفند 1363، مصاحبه پیرامون جایگاه زن در جمهوری اسلامی)
[3]. امام خامنه‌ای درباره نقش برجسته زنان در جامعه اسلامی این‌گونه می‌فرمایند: «در کشور ما زن‌ها تعیین‌کننده هستند و در هیچ یک از مسائل مهم کشور ما نیست که زن حضور نداشته باشد. اگر زن‌ها با انقلاب نبودند انقلاب اصلاً پیروز نمی‌شد.» (۴ بهمن 1364، خطبه‌های نماز جمعه) اسلام در اداره‌ی زندگی و مجموعه حیات اجتماعی نقش ویژه‌ای را برای زن که بر اساس ترکیب جسمانی و روانی او مشخص شده است، در نظر گرفته، نقشی که نه کمتر و نه کم‌اهمیت‌تر از نقش مرد است. گرچه زنان نیمی از جمعیت کشورند؛ اما تأثیر آنان وقتی بخواهند در سرنوشت کشور دخالت کنند، بیش از تأثیر نیمی از کل جمعیت در سرنوشت است؛ زیرا تأثیر آن‌ها بر روی فرزندان، همسران، حتی برادران و پدرانشان، یک تأثیر تعیین‌کننده و سازنده است.
[4]. تمدن نوین اسلامی، بدون سبک زندگی شکل نمی‌گیرد. سبک زندگی ناظر به مسائلی است که «متن زندگی» انسان را شکل می‌دهد. سبک زندگی هر جامعه برگرفته از فرهنگ آن جامعه است. سبک زندگی اسلامی هم مبتنی بر آموزه‌های قرآن و اهل‌بیت علیهم‌السلام است که کامل‌ترین سبک زندگی را برای انسان تعریف کرده‌اند. زنان در شکل‌گیری و قوام «سبک زندگی» به‌عنوان بخشِ نرم‌افزاری تمدن نوین اسلامی، بسیار نقش‌آفرین هستند. در گام نخست مهم‌ترین نقشی که اسلام به عهده زن گذاشته در کنار نقش همسری، در واژه‌ای بنام «مادر» خلاصه می‌شود؛ نقش مادری، همان تربیت نسلِ ولایی با بهره‌گیری از دستورات دینی است تا محصول آن تربیت فرزندی «مهدی باور و مهدی یاور» باشد. زنان در کنار انجام وظایف فردی می‌توانند در حوزه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی نیز نقش‌آفرینی کنند و با رعایت تقوا، عفاف و حجاب در جامعه، سبک زندگی اسلامی را بسط و گسترش دهند و زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی و ظهور گردند. برای رسیدن به تمدن اسلامی نباید از جایگاه و نقش زن غافل شد؛ چه بسا سعادت و شقاوت جامعه به دست زنان رقم خواهد خورد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سبک زندگی اسلامی، زنان و تمدن نوین اسلامی، انقلاب اسلامی ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو