مسئول مرکز مشاوره و روانشناختی بهارا

مشاوره روشی برای ایجاد و حفظ روابط سالم میان افراد خانواده است

قویدل گفت: مشاوران خانواده از جمله روانشناسانی هستند که به دلیل بررسی کل خانواده و مراجعه همه اعضای خانواده، می توانند تحلیل بهتر و روشن تری از مسائل افراد آن خانواده داشته باشند.
مشاوره روشی برای ایجاد و حفظ روابط سالم میان افراد خانواده  است
1402/02/25 - 09:01
تاریخ و ساعت خبر:
148089
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - زاهدان ،محبوبه قویدل حیدری مسئول مرکز مشاوره و روانشناختی بهارا در رابطه با اهمیت و جایگاه مشاوره در زندگی گفت : انسان تنها موجودی است که با همنوعان خود به تبادل نظر می پردازد و برای شناخت و حل مشکلات خود با آنان مشورت و از راهنمایی آنان استفاده می کند. راهنمایی و مشورت همیشه در طول زندگی آدمیان وجود داشته و آنان با کسانی که مورد قبول و اعتمادشان بوده مشورت می کرده اند. امروزه مشاوره به صورت حرفه ای یاورانه،برای کمک به افرادی است که در رشد، سازگاری ،تصمیم گیری، روابط خانوادگی، مهارتهای اجتماعی و شیوه ی زندگی مشکلاتی دارند و مشاوره به این افراد کمک می کند تا راه حل مناسبی برای مشکلات خود بیابند.
وی گفت : ابتدا تمامی افراد جامعه باید بدانند تعریف مشاوره خانواده چیست،آنان باید بدانند
مشاوره خانواده روشی برای ایجاد و حفظ روابط سالم میان اعضای خانواده است. در این روند، مشاور خانواده وظیفه دارد مشکلات احتمالی خانواده را بررسی کند و برای حل آن ها راهکارهایی ارائه دهد. این چالش ها ممکن است روانی، رفتاری یا عاطفی باشند. در خانواده رفتار تمام اعضا از یکدیگر تاثیر می پذیرد و اگر یکی از اعضای خانواده چالشی داشته باشد و خانواده به خاطر او از حالت تعادل خارج شود، تمامی اعضای خانواده برای بازگشت به تعادل تلاش خواهند کرد و راهکارهای مشاوره خانواده نیز بر همین اساس ارائه می گردد .تمامی افراد بدانند که مشاوران خانواده از جمله روانشناسانی هستند که به دلیل بررسی کل خانواده و مراجعه همه اعضای خانواده، می توانند تحلیل بهتر و روشن تری از مسائل افراد آن خانواده داشته باشند.
قویدل در رابطه با اهمیت مشاوره و مشورت گفت : مشاوره و مشورت در دین مقدس اسلام مکررا مورد توجه ائمه ی اطهار و بزرگان دین قرار گرفته است. بشر امروز در دوره ای پیچیده زندگی می کند. یکی از مشخصات این دوره، تخصصی شدن مسائل و وابستگی افراد به یکدیگر جهت استفاده از تخصص آنان برای تداوم یک زندگی متعادل است. در دنیای امروز لذت بردن از زندگی شخصی، رشد و تعالی شخصیت، شکوفا نمودن استعدادها، ارضای نیازها، اعم از نیازهای اولیه جسمانی، نیاز به امنیت و آرامش، نیاز به تعلق، نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن، نیاز به احتر ام و نیاز به شکوفایی فرآیند ساده ای نیست ودر تمام این مراحل به مشاور و مشاوره نیاز است.
مسئول مرکز مشاوره بهارا افزود : انروزه بیشتر افراد جامعه به مشاوره خانواده نیاز دارند ،در واقع خانواده هایی که به مشاوره خانواده رجوع می کنند، به میزانی از سطح رشد و شناخت دست یافته وکاملا آگاه هستند که بررسی وتحلیل مسائل خانوادگی شان تحت نظر یک روانشناس مجرب، می تواند به مراتب مشکلات شان را بهتر تشخیص دهد و به بهبود روابط میان اعضای خانواده بپردازد این خانواده ها احتمالا نسبت به خانواده هایی که مدام در بحث و دعوا یا قهر و کینه توزی هستند، دارای روان سالم تری می باشند.
قویدل در خصوص مزایای مشاوره خانواده گفت : مزیت های استفاده از خدمات مشاوره برای خانواده های مختلف، متفاوت می باشد. و از عمومی ترین مزایای مشاوره خانواده می توان به مواردمختلفی اشاره کرد که مختصرا خدمتتان عرض میکنم از جمله اینکه :
• ایجاد مرزهای درست و مشخص بین اعضای خانواده؛
• تقویت روابط عاطفی و خانوادگی؛
• تعریف درست نقش های خانواده برای همه ی اعضا؛
• ایجاد صمیمیت بین اعضای خانواده؛
• توانمندسازی اعضای خانواده برای برقراری ارتباط با یکدیگر و حل مشکلاتی که وجود
دارد؛
• حذف کنش ها و واکنش های غیرکاربردی بین اعضا که فقط تنش ها را افزایش میدهد؛
• برطرف کردن چالشهای موجود در برقراری ارتباط و ابراز احساسات میان اعضا؛
•حل مشکلات زناشویی؛
• کمک به حل چالش های روانی ناشی از طلاق برای فرزندان؛
• کنار آمدن با تغییرات قابل توجهی که در خانواده ایجاد می گردد (مانند مهاجرت)؛
• حل چالش های ناشی از ورود یک فرد جدید به خانواده (مانند فرزند جدید)؛
• کنار آمدن با بیماری جدی یا مرگ همسر یا یکی از اعضای خانواده؛
• افزایش قدرت حل مسئله میان اعضای خانواده
وی در پایان سخنان خود با ذکر مثالی اهمیت و جایگاه مشاوره را اینگونه بیان کرد:
پدر و پسری را درنظر بگیرید که رابطه خوبی با یکدیگر ندارند، صمیمانه یکدیگر را دوست دارند اما همیشه با شروع یک حرف، گفتگوی آن ها به بحث های طولانی می کشد و در خشمی مداوم از یکدیگر هستند. در این مواقع، مشاور خانواده با بررسی دقیق علت و دلایل بحث ها
و شنیدن حرف طرفین درگیر، می تواند مشکل را پیدا کند، آن را بررسی کند و به بهبود و انسجام رابطه شان بپردازد. در آن خانواده به مرور بحث و گفتگوهای بی پایان کمتر می شود، رابطه ی پدر و پسر صمیمی تر می شود و پس از گذراندن دوره ای از مشاوره با یادگیری
و اجرای راهکارها می توانند از بروز احتمال خطا در روابط شان نیز جلوگیری کنند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
مشاوره، نقش روانشناسان خانواده در تحکیم بنیان خانواده، نقش مشاور خانواده در بهبود روابط زوج ، رابط سالم خانوادگی،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو