ترامپ؛ حاصل نبرد سرمایه‌دارها و سلبریتی‌های زن / نتیجه جنسیتی کردن انتخابات آمریکا و نادیده گرفتن کارگران

چند نکته حائز اهمیت درباره این پیروزی وجود دارد. نگاهی به عمده نظرسنجی‌هایی که در مورد پیروز این انتخابات انجام شد و نوع پیش‌بینی‌ها تقریبا پیروزی هیچ کدام از کاندیداهای آمریکایی را مسجل نمی‌دانست و دستکم در نظرسنجی‌ها این رقابت‌ها تنگاتنگ و پیش بینی پیروز نهایی دشوار بود و در دوره‌های زمانی «کامالا هریس»‌ و در این اواخر نیز ترامپ از رقیب خود در نظرسنجی‌ها پیشی گرفته بودند.
ترامپ؛ حاصل نبرد سرمایه‌دارها و سلبریتی‌های زن / نتیجه جنسیتی کردن انتخابات آمریکا و نادیده گرفتن کارگران
1403/08/20 - 07:40
تاریخ و ساعت خبر:
209925
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - امیر حمزه نژاد : انتخابات آمریکا با پیروزی مجدد «دونالد ترامپ»‌ برگزار شد. ترامپ دومین رئیس جمهور تاریخ آمریکاست که پس از شکست در انتخابات به کاخ سفید بازمی‌گردد. اولین نفر «گروور کلیولند» بود که به عنوان بیست و دومین و بیست و چهارمین رئیس جمهور ایالات متحده در سال‌های 1885-1889 تا 1893-1897 از سوی امریکایی‌های انتخاب شد.
چند نکته حائز اهمیت درباره این پیروزی وجود دارد. نگاهی به عمده نظرسنجی‌هایی که در مورد پیروز این انتخابات انجام شد و نوع پیش‌بینی‌ها تقریبا پیروزی هیچ کدام از کاندیداهای آمریکایی را مسجل نمی‌دانست و دستکم در نظرسنجی‌ها این رقابت‌ها تنگاتنگ و پیش بینی پیروز نهایی دشوار بود و در دوره‌های زمانی «کامالا هریس»‌ و در این اواخر نیز ترامپ از رقیب خود در نظرسنجی‌ها پیشی گرفته بودند. اما آیا نظرسنجی‌ها دستکاری شده بود یا مشکلی در آن وجود داشت که در پیش‌بینی‌ها به طور دقیق عمل کند؟
برخی از کارشناسان به موضوع «آرای خجالتی»‌ اشاره می‌کنند. فضای انتخاباتی در آمریکا و بحث نفرت‌پراکنی که شخصیت ترامپ نیز جذب کننده این موضوع است، سبب شد که برخی از مردم آمریکا آرای واقعی خود را ابراز نکنند. شاید به نوعی آنچه حاشیه خطای افکارسنجی در پیش‌بینی‌ها مؤثر بود، وجود همین آرای خجالتی است که از اعلام رأی به ترامپ در افکارسنجی‌ها شرم کرده ولی روز انتخابات، اقدام دیگری انجام دادند.
این موضوع نشان دهنده نوع اثرگذاری رسانه‌های دموکرات بر ضد آزادی بیان و ایجاد نوعی تحمیل فکری است. چه اینکه بسیاری از سلبریتی‌های آمریکایی نیز به سمت هریس سوق داشته و از وی حمایت کرده‌اند.
اما جالب است که آرا باز بیان می‌کند که مرجعیت رای و الگوپذیری سلبریتی‌ها نیز در آمریکا از بین رفته است و دقیقا برای بسیاری اینکه سلبریتی‌ها به چه کسی رای می‌دهند و از چه کسی حمایت می‌کنند، اهمیتی ندارد
همچنین بایستی به موضوعات مهمی دیگری که سبب‌ساز رای دهی مجدد به ترامپ شد، اشاره کرد. ترامپ به طور صریحی از حل منازعات جهانی خصوصا مسئله جنگ اوکراین حرف زده است و این موضوع با توجه به اینکه بار مالیاتی برای آمریکایی ها دارد بیشتر از نظر سلبریتی‌ها برای رای دهندگان اهمیت داشته است.
انتخابات آمریکا به خوبی نشان داد که اثر اجتماعی سلبریتی‌ها تقریبا در جامعه این کشور به شدت تقلیل یافته است. به نوعی اغلب فوق ستاره‌های آمریکایی از «تیلور سوئیفت» تا «اسکارلت جوهانسون» و «جنیفر لوپز» و ... از کامالا هریس حمایت کردند اما به نظر می‌رسد اثر «ایلان ماسک»‌ که به عنوان یک سرمایه دار و فرد موفق اقتصادی پشت ترامپ قرار گرفت، قوی‌تر بود. پیشینه فعالیتی ترامپ که خود وی نیز یک سرمایه‌دار آمریکایی است، به نوعی اتحاد سرمایه‌داران را نشان داد که در این میان بر سلبریتی‌های زن پیروز شدند.
از سوی دیگر باید به جنیستی شدن آرای انتخابات ریاست جمهور آمریکا با حضور یک کاندیدای زن اشاره کرد. دموکرات‌ها به ویژه با استفاده از سلبریتی‌ها سعی کردند که بخشی از آرای این انتخابات را تبدیل به یک رای جنسیتی کنند اما آنطور که از جامعه آمریکا مشخص است این موارد بیشتر در سیاست خارجی آمریکا و نسخه‌دهی برای کشورهای دیگر موفقیت‌آمیز بوده تا در رقابت‌های داخلی.
این بار مسئله فقط انتخاب یک رئیس جمهور در آمریکا نبود بلکه یک «نگاه دوگانه در حکمرانی»،‌ «سبک زندگی»‌،‌ «جهان بینی»‌ و ... وجود دارد که جامعه آمریکا را به شدت دوپاره کرده است. شهروند آمریکایی که به ترامپ رای داده با تمامی نقص‌های وی میان این دو نگاه حاکمیتی و سبک زندگی انتخاب کرده است.
کارگران نیز تاثیر بسزایی در رای آوری ترامپ داشتند. دموکرات ها کارگران را به نوعی فراموش کردند. وعده های انتخاباتی ترامپ جمعیت کارگر را به خود جلب کرد.
یکی از مواردی که باعث پیروزی مجدد ترامپ در آمریکا شد،‌ حضور همیشگی وی در صدر اخبار این کشور بود. اگرچه ترامپ حتی حساب کاربری خود در توئیتر را از دست داد و متهم به موارد مختلفی شد اما همه این موارد وی را در صدر اخبار رسانه‌ای نگاه داشت تا یک بازگشت پیوسته‌ رسانه‌ای را تا زمان آغاز کمپین انتخاباتی خود کلید بزند. از همین قرار بود که در ابتدای تشکیل کمپین ترامپ وی نسبت به بایدن اقبال بیشتری داشت و همین امر و مسئله بیماری رئیس جمهور آمریکا سبب جایگزینی هریس به جای بایدن شد.
اروپایی‌ها با توجه به نگاه اقتصادی و مادی ترامپ به سیاست که حتی بر موضوع ارتباط با متحدانش خصوصا قاره سبزی‌ها اثرگذاری دارد و نگاه اقتصادی نسبت به نگاه متحدانه برتری دارد،‌ ترامپ را متحد خوبی نمی‌دانند. خصوصا در بحث ناتو و هزینه‌های آن ترامپ همواره حتی در زمانی که رئیس جمهور آمریکا نبود به اروپایی‌ها در خصوص پرداخت هزینه امنیت‌شان هشدار داده است.
موضوعی که در حساس‌ترین و اولویت‌دارترین موارد ارتباطی این دو قرار دارد.
با این حال با حضور ترامپ در کاخ سفید اتحادیه اروپا نگرانی‌های زیادی برای چالش با بزرگترین متحد خود خواهد داشت. هر چند در باقی موارد سیاست خارجی اتفاق جدیدی با حضور ترامپ در جهان نمی‌افتد و تغییر زیادی در نحوه حکمرانی آمریکا در بعد خارجی شاهد نخواهیم بود.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
انتخابات امریکا، ترامپ، هریس ، نظام سرمایه داری ، انتخابات امریکا و سلبریتی ها ، اراء خجالتی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش
V
آرشیو