خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن/ خطرات و اثرات نامطلوب آن

خوابیدن بلافاصله پس از صرف غذا ممکن است وسوسه‌کننده باشد، به‌ویژه زمانی که احساس خواب‌آلودگی شدید به شما دست می‌دهد. اما این عادت می‌تواند به بدن آسیب برساند و مشکلات جدی سلامتی ایجاد کند.
خوابیدن بلافاصله بعد از غذا خوردن/ خطرات و اثرات نامطلوب آن
1403/10/01 - 13:15
تاریخ و ساعت خبر:
211576
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - در ادامه به برخی از مهم‌ترین خطرات و پیامدهای منفی خوابیدن بعد از غذا اشاره می‌کنیم.
۱. سوزش معده و رفلاکس اسید معده
بهداشت نیوز در خبری نوشت:هنگام خواب یا دراز کشیدن، جاذبه طبیعی که به حفظ اسید معده در محل خود کمک می‌کند، از بین می‌رود. این وضعیت ممکن است باعث بازگشت اسید معده به مری شود و رفلاکس معده رخ دهد. نتیجه آن، احساس سوزش در معده، قفسه سینه یا گلو است که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد و حتی سلامت دستگاه گوارش را تهدید کند.
۲. کیفیت نامطلوب خواب
وقتی پس از غذا خوردن بلافاصله می‌خوابید، سیستم گوارشی شما در حین خواب فعالیت خود را ادامه می‌دهد. این امر باعث می‌شود بدن شما نتواند به حالت استراحت کامل برسد و مغز همچنان برای هضم غذا فعال بماند. در نتیجه، خواب شما عمیق و باکیفیت نخواهد بود. همچنین، رفلاکس معده در این شرایط می‌تواند شما را در طول شب بیدار نگه دارد.
۳. خواب‌های آشفته و کابوس‌ها
فعالیت مغز در طول فرایند هضم غذا می‌تواند منجر به تحریک ذهن و بروز کابوس یا خواب‌های آشفته شود. خوابیدن با معده پر معمولاً ارتباط نزدیکی با بدخوابی و بیدار شدن مکرر دارد، زیرا بدن همچنان مشغول هضم غذا است.
۴. نیاز مکرر به دستشویی رفتن
غذاهایی که حاوی کافئین یا مواد تحریک‌کننده هستند، ممکن است باعث شوند شب هنگام احساس نیاز بیشتری به دستشویی رفتن داشته باشید. این وضعیت می‌تواند چرخه خواب شما را مختل کند و شما را از داشتن یک خواب آرام محروم کند.
۵. افزایش وزن و چاقی
یکی از مهم‌ترین عوارض خوابیدن پس از غذا، عدم فرصت کافی برای سوزاندن کالری‌های دریافتی است. وقتی بلافاصله بعد از خوردن غذا به رختخواب می‌روید، بدن شما قادر به استفاده موثر از انرژی موجود در غذا نخواهد بود. این عادت می‌تواند به مرور زمان منجر به افزایش وزن و چاقی شود.
چگونه از مشکلات خواب پس از غذا خوردن جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از عوارض جانبی خوابیدن بلافاصله پس از غذا، باید حداقل سه ساعت بین خوردن غذا و خوابیدن فاصله بگذارید. این مدت زمان به بدن شما اجازه می‌دهد که فرآیند اولیه هضم غذا انجام شده و محتویات معده وارد روده کوچک شود. با این اقدام ساده می‌توانید از مشکلاتی مانند رفلاکس معده، بی‌خوابی و اضافه وزن جلوگیری کنید و سلامت دستگاه گوارش خود را تضمین نمایید.
خبرآنلاین
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
خواب، مواد غذایی، بدن انسان
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
بهداشت و سلامت
V
آرشیو