یلدا جشنی به بلندای تاریخ خانواده؛ یک دقیقه بیشتر با هم باشیم

خانواده‌های ایرانی یلدا را پاس می‌دارند؛ جشنی که بزرگداشت خانواده را در بردارد و اعضای خانواده تلاش می‌کنند در این شب کنار یکدیگر باشند و یاد ایام خوش و ناخوش خانواده را با شادی تکرار کنند و یک دقیقه بیشتر با هم باشند.
یلدا جشنی به بلندای تاریخ خانواده؛ یک دقیقه بیشتر با هم باشیم
1403/09/30 - 22:40
تاریخ و ساعت خبر:
211606
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - یلدا نامی آشنا برای خانواده‌هاست، شبی که کوچکترها به دیدار بزرگترها رفته و شنوای داستان‌ها و تجربیات آنها هستند؛ شبی که مفهوم خانواده در آن بیش از هر زمان دیگری تداعی می‌شود و مادر بزرگ‌ها و پدر بزرگ‌ها پذیرای فرزندان و نوه‌های خود هستند.
شبی که پدر بزرگ‌ها فال حافظ می‌گیرند و مادر بزرگ‌ها داستان‌های اساطیری و داستان‌های محلی را برای کوچکترها تعریف می‌کنند؛ دیو و دد، حور و پری، دزد و عیار، شاه و گدا، همه و همه در این شب در داستان‌های مادربزرگ‌ها تجلی می یابند تا نوه‌ها، این داستان‌ها را در یاد نگه دارند و آنان نیز برای فرزندان‌شان حکایت کنند.
یلدا؛ شبی به یاد ماندنی برای نوه‌ها و فرزندان است؛ تخمه و آجیل و تنقلات مخصوص این شب را از دستان مهربان مادر بزرگ و پدر بزرگ‌ می‌گیرند و می‌آموزند مهربان باشند و بی‌دریغ در کنار خانواده.
همچنین این شب، شبی به یادماندنی برای بزرگترهاست؛ آنها که در طول سال منتظر یلدا هستند تا فرزندان‌شان را در کنار هم ببینند و غم و اندوه پیری برای یک شب و لحظاتی جای خود را به شادی و آرامش حضور فرزندان‌شان بدهد؛ شبی که اعضای خانواده تلاش می‌کنند با حضور خود تداعی بیت «بر سر آنم که گر ز دست برآید؛ دست به کاری زنم که غصه سرآید» باشند و غصه را از دل یکدیگر بزدایند و تکرار کنند «شب یلدا، شبِ عشق و شبِ شور ...» و دمی را شاد باشند.
خانواده‌ها در این شب به پیشواز زمستانی می‌روند که نوید بهار و آبادانی دارد؛ نوید آینده‌ای سرشار از نور و سرور؛ هر چند در تهران مهمانی‌های شب یلدا با ترافیک و سختی همراه می‌شود اما خانواده‌ها سعی می‌کنند، شیرینی شب یلدا را با درد ترافیک به یک رنج تبدیل نکنند و این شب را برای خود و دیگران تلخ نکنند.
خانواده‌ها در این شب در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تا تاریکی بیشتر این شب را با انرژی خود با خیر و نیکی بر تاریکی شب پیروز شوند و شادمانی را برای اعضای خانواده به همراه آورند؛ آنچه شب‌های یلدای این سال‌ها را با سال‌های گذشته متفاوت می‌کند، دید و بازدیدهای مجازی است؛ برخی خانواده‌ها دید و بازدیدها و جشن‌های خود را به صورت برخط در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند و شادی خود را اینگونه به نمایش در می‌آورند و برخی نیز ورود تلفن همراه را به میهمانی شب یلدا ممنوع اعلام می‌کنند و قصد دارند دمی را بدون تلفن همراه طی کنند.















غلامرضا عباسی؛ کارشناس خانواده در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، یلدا را شب خانواده عنوان کرد و اظهار داشت: از دیرباز خانواده‌ها این شب را بزرگ داشته‌اند و در آن به حافظ‌خوانی و جشن پرداخته‌ و شادی کرده‌اند، برخی خانواده‌ها نیز میهمانی‌های خود را به این شب موکول می‌کنند تا در کنار هم باشند و از حال همدیگر با خبر شوند.
عباسی با یادآوری این موضوع که یلدا را به این دلیل جشن می‌گیریم که یک دقیقه از سایر شب‌های سال، طولانی‌تر است، گفت: این یک دقیقه در اثر انحراف محور زمین و جایگاه زمین در مدارش به دور خورشید اتفاق می‌افتد؛ خورشید به پایین‌ترین حد خود نسبت به آسمان می‌آید و طولانی‌ترین شب و کوتاه‌ترین روز سال را برای نیمکره شمالی رقم می‌زند.
این کارشناس تاکید کرد: فارغ از اینکه این شب تنها یک دقیقه طولانی‌تر است اما برای ایرانی‌ها و برخی کشورهای آسیایی، دارای اهمیت فرهنگی و تاریخی ارزشمندی است.
عباسی درباره اهمیت خانواده در این شب می‌گوید: در یلدا مفهوم داشتن خانواده و فامیل و آشنا بیش از گذشته خود را نشان می‌دهد، هرچند در سال‌های اخیر برخی این شب را با دوستان خود می‌گذرانند و آن را مانند یک مهمانی عادی برگزار می‌کنند اما در فرهنگ ما ایرانی‌ها، یلدا شب خانواده است و باید قدر آن را دانست.
وی ادامه‌داد: خانواده‌ها در این شب انواع سرگرمی‌ها را تجربه می‌کنند و یلدا را به بهترین وجه، می‌گذرانند، سرگرمی‌های سالمی که از دیرباز وجود داشته و خانواده در کنار هم بازی گل یا پوچ، حافظ‌خوانی، شاهنامه‌خوانی می‌کنند و در حقیقت خوش می‌گذرانند.
این کارشناس خانواده توصیه کرد که خانواده‌ها از فرصت این شب به بهترین شکل برای پایان دادن به کدورت‌ها استفاده کنند و در کنار مادران و خواهران و برادران خود و یا حتی همسایه‌ها، قهر را ترک کنند و یا روحیه‌ای شاد، آشتی را چاشنی شب یلدا کنند.
وی با بیان اینکه در این شب برخی خانواده‌ها برای نوعروس و دامادها نیز آدابی دارند و برای آنها هدیه شب یلدایی می‌برند؛ معتقد است، این هدایا برای تحکیم خانواده و افزایش مهر و محبت بین اعضای خانواده‌ها پسندیده است اما خانواده‌ها باید تلاش کنند که این موضوع به چشم و هم‌چشمی منجر نشود و موجبات بروز اختلاف‌ها را ایجاد نکند.
او می‌گوید: خانواده‌ها به ویژه بزرگترهای فامیل تلاش کنند در این شب به یاد جوانان مجرد باشند و برای اینکه زمینه ازدواج آنان فراهم شود، به آنان کمک کنند؛ شب یلدا شب خانواده است، از این شب استفاده کنند تا خانواده‌های جدید تشکیل شود.
ایرنا
انتهای پیام/م

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
خانواده، قانون جوانی جمعیت، فرزند آوری، شب یلدا،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
مناسبت ها
V
آرشیو