روانشناس بالینی و روانشناس خانواده قوه قضائیه
نیایش از مهم ترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری های روحی و روانی
روانشناس بالینی و روانشناس خانواده قوه قضائیه گفت: سلامتی و بیماری هم برای فرد و هم برای جامعه از اهم موضوعات بوده،و طبق سفارش اسلام تمامی انسان ها برای رسیدن به آرامش و سلامت جسمی ، روحی و روانی خود باید تلاش کنند.
1402/04/07 - 09:44
تاریخ و ساعت خبر:
150201
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - سیستان و بلوچستان: رویا مرادی حقیقی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت : از نظر دین مبین اسلام توجه به بهداشت جسمانی و روانی یکی از مهمترین وظایف هر فرد می باشد، از نظر اسلام هيچ فردی حق ندارد که با انجام کارهای ناشایست و سلامت جسمی و روانی خود آسیب وارد کند و آرامش روحی و روانی خود را بر هم بزند یا خود را در معرض خطر و هلاکت قرار دهد و در خیلی موارد اولیای الهی هم سایر انسان ها را به رعایت و حفظ بهداشت جسم و روان سفارش نموده و همچنین برای شناخت و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های جسمی و روحی، روانی راهکارهایی را پیشنهاد داده اند. و یکی از راههای پیشگیری از بیماری های جسمی و روحی بهره گیری از دعا و نیایش است .
وی افزود: خداوند در قرآن کریم در این زمینه می فرماید: (با دستان خود، خویشتن را به هلاکت نیندازید).نظر به این که مسئله، سلامتی و بیماری هم برای فرد و هم برای جامعه از اهم موضوعات بوده،و طبق سفارش اسلام تمامی انسان ها برای رسیدن به آرامش و سلامت جسمی ، روحی و روانی خود تلاش کنند.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه یکی از مهم ترین آموزه های تربیتی دین مبین اسلام دعا و نیایش است. دعا همان خواست قلبی است که با زبان درخواست می شود و در واقع رفتاری است که طی آن فرد مستقیماً با خداوند ارتباط برقرار کرده و به راز و نیاز می پردازد، افزود: دعا وسیله تقرّب انسان به خداست. خداوند در قرآن کریم می فرمایند : ( مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم) . هیچ انسانی نیست که گرفتاری و مشکلات در زندگی نداشته باشد. بلاهای روحی همه انسان ها را تهدید می کند و در نتیجه اين ارتباط گیری با خدا رحمان و رحیم است که دردها را از بین می برد و باعث آرامش در زندگی می شود.
روانشناس خانواده قوه قضاییه در ادامه با استناد به حدیثی از امام صادق(ع) که می فرماید: (دعا کن، زیرا شفای همه دردهاست). انسان در دعا با خدای خود مناجات می کند و از مشکلاتی که زندگی اش را نگران کرده به او پناه می برد.، اظهار داشت: نیایش احساس مذهبی افراد را تقویت نموده و رابطه بین انسان با خدای خویش را مستحکم می سازد . انسان وقتی از خداوند سبحان طلب چیزی می کند و یا خواسته ای دارد و با او ارتباط برقرار می کند احساس لذت و سرور می کند و بر عکس وقتی از غیر خداوند طلب و خواسته دارد احساس ذلت و خواری می کند.
مرادی ادامه داد: دعا ، نیایش و داشتن یک ایمان محکم به دین ، نگرانی ، تشویش ، هیجان منفی و ترس را که موجب بیشتر ناراحتی های ما است را برطرف می کند، و باید گفت که این نیایش ، دعا و اتصال به خداوند متعال آثار روانشناختی زیادی دارد که به اختصار بیان می شود :
۱-رهایی از تنهایی و انزوا (زیرا انسان در میابد که خداوند با او است و در کنار او است و همیشه با اوست )
۲-روشنی ذهن و آگاهی (فرد دید بهتری به جهان پیدا میکند و لذا راحتتر مشکلات خود را حل کرده و کمتر دچار اضطراب می شود )
۳-کاهش ناراحتی ها ( ارتباط محکم با خداوند متعال انسان را مقاوم تر کرده و به او قدرت می بخشد )
۴-امید و نشاط ( امید به خداوند سبحان و لطف بیکران او به فرد احساس نشاط و توانمندی برای حل مشکلات با توکل به خداوند را می دهد که این امر در نهایت آرامش به همراه دارد )
۵-بالا بردن تمرکز و توجه ( اتصال به خداوند باعث تمرکز و توجه شده و این امر برای برنامه ریزی بهتر در زندگی و کاهش اضطراب رفع نگرانی موثر می باشد )
۶ -لذت معنوی ( ارتباط با ایزد منان لذتی به انسان می دهد که قابل قیاس با لذت مادی نمی باشد )
۷-از بین رفتن غرور بی جا و تکبر و غفلت
۸- رسیدن به خودآگاهی
وی در پایان گفت : امید که همه ما انسانها در پرتو فرمایشات دین مبین اسلام که تنها در راستای رشد و شکوفایی انسان می باشند تلاش کنیم و در نتیجه جسم و روحی سالم داشته و فرزندانی سالم و نیکو تربیت کنیم.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه