یک کارشناس و پژوهشگر مسائل دینی

تمام تلاش رسول خدا ، تعریف و تعیین هویت تمام اعضای جامعه به عنوان انسان هایی مسلمان و برابر بود / سیره نبوی در حوزه خانواده، جایگاهی فراتر از مردان به زن عطا می کند

رابط عقیدتی سپاه ناحیه هلیلان با اشاره به اینکه برخورد پیامبر اسلام با زنان در حوزه های گوناگون خصوصی و عمومی، می توان دریافت که ایشان، زن را در همه حوزه ها، از نظر حقوق انسانی، چون مردان و برابر با آنان انگاشته اند، افزود: البته در حوزه ای چون خانواده، جایگاهی فراتر و مهم تر از مردان، به زنان اعطا می کند
تمام تلاش رسول خدا ، تعریف و تعیین هویت تمام اعضای جامعه به عنوان انسان هایی مسلمان و برابر بود / سیره نبوی در حوزه خانواده، جایگاهی فراتر از مردان به زن عطا می کند
1402/06/23 - 13:12
تاریخ و ساعت خبر:
173723
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - حجت الاسلام امیری رابط عقیدتی سپاه ناحیه هلیلان گفت: زنانی که در زمان رسول خدا تا دیروز زنده به گور می شدند و یا فقط نقش ابزار را برای مردان داشتند، در زمان حاکمیت اسلام با حضور پیامبر (ص) به جایگاهی فراتر و مهم تر دست یافتند.
وی ادامه داد : اولین حرکت اجتماعی سیاسی ای که به طور یکسان در سیره نبوی و به دعوت قرآن به چشم می خورد شرکت همسر پیامبر در حرکت های نمادینی بود که با اقتدار تمام ، پیدایش و ظهور دین جدیدی را نوید می داد. حضور آن بانو در کنار رسول خدا (ص) و بر پایی نماز جماعت در کنار کعبه بهترین شاهد بر ضرورت حضور زنان مؤمنه در این زمینه می باشد. خدیجه(س) در کنار رسول خدا (ص) برای حکایت از تحولی عمیق در زندگی زنان آن عصر حضور داشتند. زنانی که تا آن روز، وصف یا حضورشان مایه ی گرمی محافل فسق و فجور بود، اینک نشان و نماد جدی ترین حضورند.
رابط عقیدتی سپاه ناحیه هلیلان دومین گام اجتماعی سیاسی انقلاب پیامبر اسلام را این دانست که زنان مانند مردان به دستور خدا و راهنمایی رسول او موظف می شوند برای حفظ ایمان خود مهاجرت کنند.
وی بیان کرد: در گام سوم، حق شهروندی آنان که بیعت با حاکم جامعه اسلامی است به آنان داده شد. تا بدون واسطه پیام وصی را بشنوند، خود مستقیماً پیمان ببندند و آنگاه از لطف بیعت با رسول و استغفار او و مغفرت خداوند بهره مند شوند.
حجت الاسلام امیری با بیان اینکه در گام چهارم، زنان در لایه های اجتماعی حضور داشته باشند، از جریان های جاری جامعه آگاه باشند، از احساس مسئولیت، آگاهی و دانش کافی برخوردار باشند تا وظیفه هدایت و نظارت عمومی بر آحاد جامعه را در ساز و کار امر به معروف و نهی از منکر انجام دهند، افزود: از آن پس نیز زنان طبق نقل های موثق تاریخی از جمله آیات قرآن در عبادات اجتماعی مثل نماز جماعت، نماز جمعه، نماز عید، نماز میت، اعتکاف و حج شرکت می کردند.
وی در ادامه به برخوردها و رفتارهای حضرت از ابتدای رسیدن به مقام رسالت تا آخرین روزهای عمر ایشان اشاره کرد و گفت: پیامبر اکرم(ص) رفتارهای معمول، معقول، منطقی و انسانی در معاشرت با زنان در جامعه داشته و همیشه این موارد در تاریخ بسیار ذکر شده است که نشانگر حضور فعال زنان با تأیید رفتاری و کلامی از حضرت(ص) می باشد.
رابط عقیدتی سپاه هلیلان در ادامه گفت: فهم این مطلب بسیار سخت است که زنانی که در زمان رسول خدا تا دیروز زنده به گور می شدند و یا فقط نقش ابزار را برای مردان داشتند، اما در زمان حاکمیت اسلام با حضور پیامبر (ص) اینچنین تغییر کرده باشند. نمونه ای از زنان فعال در عرصه علم و صحنه جنگ را می بینیم «دختر قیس ابن ابی صلت غفاری از محدثان بود و روایات زیادی از رسول اکرم (ص) نقل نموده و تعدادی از تابعین شاگردان او بودند که به وساطت این بانو حدیث را از پیامبر می شنیدند. این بانو نسبت به مجاهدین و رزمندگان کمال شفقت را داشت. او در جنگها حضور داشت و برای مداوای مجروحین و تخلیه شهدا سهم مؤثر و به سزایی داشت. او علاوه بر این که محدثه بود احادیث را خوب می فهمید و نقل می نمود، یک نیروی رزمی نیز بود.
وی تصریح کرد: با توجه به لزوم تعریف و تعیین جایگاه زنان در جامعه و با توجه به سیره و سنت رسول خدا، بهترین و کامل ترین الگوی زندگی که همه اعضای جامعه، در جایگاه طبیعی و انسانی خود قرار می گیرند، سیره نبوی است؛ چرا که با نگاهی کوتاه به سیره و سنت رسول اسلام می توان دریافت که تمام همّ ایشان تعریف و تعیین هویت تمامی اعضای جامعه به عنوان انسان هایی مسلمان و برابر با یکدیگر بوده، تا در نهایت، جامعه به سوی کمال مطلوب خود حرکت کرده و از رشد باز نماند.
حجت الاسلام امیری با اشاره به اینکه برخورد پیامبر اسلام با زنان در حوزه های گوناگون خصوصی و عمومی، می توان دریافت که ایشان، زن را در همه حوزه ها، از نظر حقوق انسانی، چون مردان و برابر با آنان انگاشته اند، افزود: البته در حوزه ای چون خانواده، جایگاهی فراتر و مهم تر از مردان، به زنان اعطا می کند ـ تا آنجا که زنان می توانند با رعایت حدود اسلامی، در حوزه های عمومی حضور یابند و در عین حال، نقش مهم همسری و وظیفه خطیر و حساس مادری را به نحو احسن ایفا کنند و نسل آینده را به بهترین شکل، روانه اجتماع سازند.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
سیره پیامبر، جایگاه زن در جامعه، جایگاه زن در خانواده،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
دین و اندیشه
V
آرشیو