نگاه امام رضا علیه‌السلام به ویژگی‌های مدیر اسلامی چگونه بود؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی گفت: امام رضا (ع) امتیازات طبقاتی را از بنیاد واژگون کردند.
نگاه امام رضا علیه‌السلام به ویژگی‌های مدیر اسلامی چگونه بود؟
1403/02/26 - 11:38
تاریخ و ساعت خبر:
193312
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی و مدیر موسسه منبر آسمانی درمورد موضوع ویژگی‌های مدیر اسلامی در نگاه امام رضا علیه السلام بیان کرد: همزیستي و همگامي با محرومان و رنج دیدگان‏ محصول روابط اجتماعي و اقتصادي ظالمانه تشکیل طبقات و پدید آمدن یک جامعه با تضادهاي اجتماعي آشکار است، امام رضا علیه‌السلام امتیازات طبقاتي را از بنیاد واژگون کردند.
عبداللّه بن صلت مي‌‏گوید: مردي از اهل بلخ گفت در سفر خراسان با امام رضا علیه السلام بودم، روزي سفره‏اي انداختند و غلامان سیاه و غیر آنان را بر سر آن فراخواندند (و همه باهم با خود ایشان غذا خوردند) گفتم: اي کاش براي این‏ها سفره‏اي جداگانه ترتیب مي‏دادید، فرمودند: خاموش باش، خداي همه یکي است، مادر یکي و پدر یکي (پس تفاوت نیست) و پاداش هر کس به کردار او بستگي دارد.
این کارشناس مذهبی گفت: معمر بن خلّاد مي‏گوید: هنگامی که امام رضا علیه‌السلام غذا مي‏خوردند، سیني مي‏آوردند و نزدیک سفره مي‏گذاشتند، آن حضرت علیه‌السلام به بهترین غذایي که برایش مي‏آوردند مي‏نگریستند و از هر خوراکي مقداري را برداشته و در آن سیني مي‏گذاشتند، سپس دستور مي‏دادند آن سیني غذا را براي بینوایان ببرند امام نمي‏تواند غذایي را میل کند که محرومان از آن نخورده‏اند، این شیوه در راستاي همان محورهاي اصولي در تعالیم الهي امام رضا علیه السلام است که انسان‏ها ارزشي همانند دارند و باید نیازهاي آنان برآورده شود و امام فرموده‌‏اند:«عَونُکَ لِلضَّعیفِ مِن أفضَلِ الصَّدَقةِ» «یاري به افراد ناتوان از صدقه در راه خدا برتر است.»
حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی مطرح کرد: مسئول باید خود را برادر دینی مسلمانان بداند و امام رضا علیه‌السلام در سخن دیگري از این واقعیت بیشتر پرده برمي‏دارند و با صراحت افزون‏تري مسئولیت کارگزاران مسلمان را مطرح کردند و به مأمون فرمودند: اگر زمام حکومت را در دست گیرم غذاي ساده‏تر و کم ارزش‏تري (نسبت به زمان زمامداري) خواهم خورد و لباس خشن و زبر (پس از لباس‏هاي نرم) در برخواهم کرد و (پس از آسایش) با سختي و مشقّت خواهم زیست و باز، این کلام گهربار مؤیّد کلام با کرامت حضرت علی علیه‌السلام که فرموده‏اند: خداوند مرا براي مخلوقات خودش امام قراردادند. پس بر من واجب ساختند که درباره خودم و خوردني و نوشیدني و لباس‏هایم، همچون ناتوان‏ترین مردم زندگي کنم تا فقیر به فقر من اقتدا کند و ثروتمند به سرکشي برنخیزد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت امام رضا علیه‌السلام از دیدگاهي دیگر رسیدگي به اوضاع مسلمانان را مورد تأکید قرار مي‏دهند و آن این که هر فردي از کارگزاران با مردمان تحت قلمرو خویش برادر دیني هستند و از این منظر، باید با آنان به برابري و برادري رفتار کنند در هر چیزي که برابري در آن رواست.
در روایتي، آن حضرت علیه‌السلام از اجداد خود نقل مي‏کنند که در نظر پیامبر اکرم صل الله علیه وآله والسلم، برترین مسلمان کسي است که بهتر و بیشتر از دیگران به بخشش اموال و کمک رساني اجتماعي اقدام کند و خیرخواه‏ترین افراد نسبت به برادران خود و جامعه اسلامي باشد.
هشدار جدی امام رضا ع به مسلمانان
حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی افزود: اصولاً حضرت امام رضا علیه‌السلام برادري را که به همیاري و مساوات در مسائل اجتماعي و اقتصادي نینجامد، رد مي‏کنند و آن امام همام علیه السلام خطاب به اسماعیل، راوي حدیث از امام باقر علیه السلام نقل کرده‌اند: اي اسماعیل، آیا در میان آشنایان خود چنین دیده‏اي که هرگاه کسي جامه‏اي ندارد و دیگري آن را اضافه دارد، به او بدهد. گفتم: نه. فرمودند: اگر کسي پوششي دارد و براي دیگري مي‏فرستد تا او نیز پوشش داشته باشد، جواب دادم خیر آنگاه امام (به نشانه ابراز تأسف عمیق) دست بر زانوي خویش زدند و فرمودند: این‌‏ها برادر یکدیگر نیستند.
باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
امام رضا (ع) ، دهه کرامت ، مدیران اسلامی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
فرهنگی
V
آرشیو