بانوی کارآفرین عرصه فرش بافی

رونق «فرش بافی» برای اشتغال/بانوان بافنده مشکل بیمه دارند

هنر قالی‌بافی اگرچه امروز رونق سابق را ندارد اما زنان و مردان قالی‌باف گاهی با تاسیس یک کارگاه کوچک آموزش قالی‌بافی سعی در گسترش این هنر و صنعت نسبتا فراموش شده دارند "عصمت زمامدار" یکی از این دست کارآفرینان است.
رونق «فرش بافی» برای اشتغال/بانوان بافنده مشکل بیمه دارند
1401/10/27 - 11:05
تاریخ و ساعت خبر:
144521
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از مرکزی - محلات: رج به رج فرش، تاری بر روی پود قرار می‌ گیرد تا نقشی از زندگی مردمان این کره خاکی را بر دار قالی حک کند.
تاروپود این حرفه، بسیاری از نقاط سرزمینمان را درنوردیده و افراد زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم به تولید و تجارت فرش مشغول هستند؛ کالایی که می ‌تواند ارزش افزوده بسیار بالایی را برای تولیدکننده به ارمغان بیاورد.
کیفیت این کالای ایرانی در مقایسه با انواع خارجی به خصوص فرش چینی قابل قیاس نیست، فرش‌های ایرانی دارای روح هستند و زنان و مردان این سرزمین در هنگام بافت، گره گره تار و پودهای آن را با عشق به هم پیوند می ‌دهند.
هنر قالی‌بافی اگرچه امروز مثل گذشته رونق ندارد اما هستند زنان و مردان قالی‌بافی که با تاسیس یک کارگاه کوچک سعی در گسترش این هنر و صنعت نسبتا فراموش شده دارند. هنری که رونق آن می تواند در زمینه ارزآوری و اشتغال چرخ اقتصاد کشور را رنگ و جلایی از نشاط ببخشد.
توجه به قابلیت های صنایع دستی با تکیه بر توانمندی های داخلی با تکیه بر پتانسیل بومی هر منطقه، در تحقق گام دوم انقلاب ضروری است. رهبر انقلاب در بخشی از بیانیه راهبردی فرمودند: «درون زایی اقتصاد کشور، مولد شدن و دانش بنیان شدن مردمی کردن اقتصاد و تصدی گری نکردن دولت و برون گرایی با استفاده از ظرفیت های کشور، بخش های مهم این راه حل هاست».
عصمت زمامدار، یکی از بانوان پایتخت گل و گیاه ایران است که در زمینه قالی بافی کار می ‌کند و برای چندین بانو ایجاد اشتغال کرده است.
این بانوی کارآفرین محلاتی باعث شده تا بسیاری از زنان خانه ‌دار بتوانند لحظات بیکاری را برای خود با بافت فرش پر کنند و زمینه اقتصادی را برای خانواده فراهم آورند.

اين کارآفرين معتقد است که بانوان علاقمند می توانند در صورت پشتکار و جديت در يادگيری در مدت کوتاهی يک قالی ‌باف ماهر شوند و برای خود از اين راه درآمدی داشته باشند.
خودتان را معرفی کنید و بگوئید چند سال است که به کار قالی بافی مشغول هستید؟
عصمت زمامدار هستم اهل شهرستان محلات، مادر دو فرزند و فارغ تحصیل رشته مدیریت خانواده، و نزدیک به ۱۸ سال است که در حوزه تولید فرش و تابلوفرش دستبافت فعالیت دارم.
فعالیت شما مانع نقش مادری و همسری شما نمی شود؟
مسلما خانواده برایم در اولویت است؛ طی سالهایی که مشغول فعالیت هستم مشکلات زیادی داشتم ولی با برنامه ریزی و همراهی خانواده و فرزندان و به ویژه پشتیبانی همیشگی همسرم همه مشکلات را یک به یک پشت سر گذاشته ام.
چرا وارد این حرفه شدید و سرمایه اولیه تان برای شروع کار چقدر بود؟
کارم را با یک دار کوچک و ۱۰۰هزار تومان سرمایه شروع کردم؛ در ابتدا خودم به نهایی کار می کردم و پس از گذشت زمان با درآمدی که از این فعالیت کسب کردم کارگاه را گسترش دادم و امروز تعداد۱۲۰ نفر مستقیم و غیرمستقیم با ما فعالیت کرده و از این طریق درآمد کسب می‌کنند.
در حال حاضر هم ۱۵ دار قالی و ۳۰ تا ۳۵ نفر در کارگاه مرتب یا به صورت شیفت صبح یا عصر مشغول بافت قالی و تابلوفرش هستند. همچنین ۲۰ دار کوچک هم در داخل خانه بافنده ها برپا کردیم و به لطف خدا یک عده هم به این شکل مشغول کار هستند.

گویا برای زندانیان هم اشتغال زایی داشتید در این مورد هم توضیح می دهید؟
هشت دار قالی در داخل زندان شهر محلات برای ۱۶ تا ۲۰ مددجوی بند آقایان برپا کردیم که ضمن اشتغال آفرینی برای این تعداد فرصتی برای آموزش سایر مددجویان نیز فراهم شده است؛ و ا وجود سختی هایی که دارد برایم به مراتب شیرین و باعث آرامش است.
درخصوص همکاری با شرکت های مرتبط با فعالیت خود، صحبت کنید؟
مدت ۱۰ سال است که نمایندگی شرکت دارمکو(دارکوب امروز) و دو شرکت تبریزی را دارم که نخ و نقشه تابلو فرش را از این سه شرکت برای مشتری ها و همینطور بافندگان تابلوفرش تهیه می کنم.

محصولات خود را از چه طریقی به فروش می رسانید؟
از طریق نمایشگاه های شهرستانی و استانی
درخواست شما از مسؤلین امر چیست؟
خواسته ما از مسئولین، پیگیری صادرات فرش و بیمه بافندگان است، الان بيمه کارگاهی تا ۵ نفر کمک دولت داریم و از نفر ششم بيمه بافندگان آزاد است و می طلبد مسئولین در این زمینه مساعدت بیشتری داشته باشند.
صادرات و فروش فرش دستبافت هم که متاسفانه هیچ پیگیری نمی‌شود، برای خرید فرش های ماشینی تسهیلات، نمایشگاه های فروش با چک بانکی و امتیازات دیگر در نظر گرفته شده که خود ضربه مستقیم‌ به فروش فرش دستبافت است.
حرف پایانی؟
با وجود این تعداد نیرو و اشتغال زایی و پیگیری های مکرر در طول مدت ۱۰ سال اخیر، هنوز با تسهیلات مورد نیاز برای توسعه کارگاه و تولید بیشتر موافقت نشده است. از مسئولین خواهش می کنم کمی از ما کارآفرینان حمایت کنند.
خبرنگار مهدیه سرلک
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
مرکزی، بانوان کارآفرین، فرش بافی، قالی بافی، بیمه هنرمندان، بیمه قالی بافان، طنین یاس
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو