گفت وگو با هنرمند گلیم باف فراهانی ،
مینا عزیزآبادی یکی از هنرمندان فراهانی است که ۲۰ سال به بافت فرش و گلیم و تابلو فرش در شهرستان فراهان مشغول است.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - مینا عزیزآبادی در گفتگو با خبرنگار ما در فراهان گفت: یکی از برنامه های اصلی من در زندگی تاسیس کارگاه قالی بافی بود، ۵ سال قبل کارگاه قالی بافی را در فراهان راه اندازی کردم اما همان سال های اولیه با شیوع کرونا همزمان شد و سبب تعطیلی کارگاه تازه تاسیس شد.
وی در ادامه افزود: با توجه به اشتیاق هنرآموزان، تصمیم به راه اندازی آموزشگاه قالی بافی کردم که به آموزش بافت تابلو فرش، گلیم و فرش پرداختم که مورد استقبال هنرجویان قرار گرفت.
این هنرمند فراهانی تصریح کرد: صنایع دستی شهرستان طی دو سال اخیر غرفه هایی در اختیار هنرمندان صنایع دستی در پارک کوثر فراهان قرار داد و مشغول به آموزش هنرجویان شدیم اما به دلیل عدم وجود امکانات مناسب کلاس ها در آن مکان برگزار نشد.
عزیزآبادی در ادامه افزود: مرکز رشد دانشگاه آزاد فراهان کلاسی در دانشگاه در اختیار ما گذاشت و توانستیم به طور مستمر مشغول آموزش شویم.
وی خانواده را مشوق اصلی خود دانست و بیان کرد: سال هاست علاقه خاصی به صنایع دستی دارم و بافت فرش و گلیم یک هنر ویژه محسوب می شود. گلیم بافی و قالی بافی یک هنر ماندگار و اصیل از نسل های پیشین در کشور ما وجود داشته است و باید تلاش کرد این هنر را در همه عصرها زنده نگه داشت و ترویج داد.
عزیزآبادی با اشاره به بازار فروش قالی و گلیم گفت: بازار فروش فرش باتوجه به قیمت بالای مواد اولیه و هنر نفیسی محسوب می شود و باتوجه به وضعیت اقتصادی مردم بازار فروش خیلی عالی نیست اما گلیم چون هزینه کمتری دارد بازار بهتری نسبت به فرش دارد.
وی در ادامه با اشاره به فراموشی برخی از صنایع دستی در کشور افزود: متاسفانه هنر گلیم بافی در حال فراموشی بود اما تلاش کردم هنر گلیم بافی را ترویج دهم و مشوق بانوان فراهانی در بافت گلیم باشم.
هر نمایشگاهی در شهرستان فراهان برگزار می شد شرکت کردم تا این هنر را به دیگران معرفی کنم.
عزیزآبادی به همکاری با بسیج سازندگی فراهان در ترویج هنر قالی بافی و گلیم بافی اشاره کرد و ادامه داد: سال هاست در دوره های مختلف با گروه های جهادی بسیج سازندگی فراهان همراه می شوم و با حضور در روستاهای شهرستان قالی بافی و گلیم بافی را آموزش می دهم.
این بانوی هنرمند فراهانی با بیان مشکلات هنرآموزان گفت: متاسفانه مکان هایی که در اختیار هنرآموزان قرار گذاشته شد از مرکز شهر دور است و با توجه به اینکه در شهر فرمهین حمل و نقل مناسبی وجود ندارد هزینه بسیاری برای هنرآموزان به وجود می آید.
عزیزآبادی با بیان اینکه صنایع دستی اهمیت ویژه ای در فرهنگ و اقتصاد کشور دارد، گفت: صنایع دستی علاوه بر اینکه ذوق و خلاقیت مردم یک منطقه را نشان می دهد بلکه اهمیت آن در گردشگری و اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست.
این هنرمند فراهانی با تاکید بر حفظ و ترویج صنایع دستی در کشور؛ خاطرنشان کرد: در راستای حفظ و توسعه صنایع دستی باید همگی تلاش کنیم تا هنر چندین هزارساله ایرانی به آیندگان منتقل شود.
خبرنگار زهرا بختیاری