حجاب مانع فعالیت ورزشی من نشده است/پارکور رشته ای جذاب ولی شناخته نشده است

رقیه وفانژاد تنها مربی رشته ورزشی پارکور در استان آذربایجان غربی، رئیس و نائب رئیس کمیته پارکور استان دارنده چندین مدال در مسابقات قهرمانی و مقید به رعایت حجاب اسلامی حتی در میادین ورزشی است.
حجاب مانع فعالیت ورزشی من نشده است/پارکور رشته ای جذاب ولی شناخته نشده است
1402/03/30 - 09:58
تاریخ و ساعت خبر:
149815
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - رقیه وفانژاد مربی رشته ورزشی پارکور در گفت و گو با زنان نیوز، در معرفی این رشته ورزشی، گفت: پارکور یکی از رشته های خیابانی است، که دو زیرشاخه سرعت و آزاد دارد و به عبور از موانع در سریع‌ترین زمان ممکن با استفاده از روان‌ترین و کارآمدترین و ساده‌ترین شیوهٔ حرکتی با کمترین انرژی اطلاق می شود.
وی با بیان اینکه متولد ۷۶ بوده و کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش بوده و در همه رشته های ورزشی فعالیت دارد، گفت: تنها مربی زن استان در رشته پارکور هستم و در این رشته بیشتر شناخته شده ام.
وی با بیان اینکه شاگردانش توانسته اند، چندین بار مقام استانی کسب کرده و افتخارآفرینی کنند و خودش هم‌ مقام دوم استانی دارد، گفت: از بدو ازدواج یعنی حدود ۵ سال قبل است که فعالیتم را با همراهی همسرم در این رشته آغاز کرده ام.
وی در ارتباط با این سوال که استقبال خانم ها از این رشته چطور است؟، گفت: پارکور یک ورزش نوپا و جدید است به خاطر همین خواهان زیادی ندارد، چون خیلی از افراد هنوز نسبت به آن شناختی ندارند، پس من بچه هایی که برای ژیمیناستیک می آیند، به این سمت سوق می دهم.

وی ادامه داد: خانواده هایی که فرزندان شان را به باشگاه ما می آورند و از این رشته رضایت نشان داده اند و به خاطر شباهت با ژیمناستیک، والدین مشکلی با آن ندارند ولی برای نهادینه شدن این ورزش لازم است در ابتدا این موضوع حل شود که پارکور خطرآفرین نیست، همان طور که ژیمیناستیک جزو رشته های آسیب زاست اما اصولی تمرین شود، مشکلی ایجاد نمی شود، البته این اصل درباره همه رشته ها وجود دارد و خطر زمانی بروز می یابد که افراط در حرکات شکل گیرد.

وی گفت: من پارکور را زمانی آغاز کردم که متاهل بودم، همسرم نیز خودش پارکور کار است و باهم این مسیر طی کردیم و اختلاف نظر نداریم.
‌وفانژاد با بیان اینکه شاگردان من دختر و شاگردان همسرم پسر هستند و از هر رده سنی شاگرد داریم، گفت: از ۷ سال تا ۳۵ سالگی شاگرد داریم، لازم به یادآوری است که این رشته محدودیت سنی ندارد.
وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه امکانات و فضای فیزیکی کافی برای فعالیت در این رشته فراهم کرده ایم، گفت: من و همسرم در خیابان ارتش باشگاه داریم و با هزینه خودمان آن را تاسیس کردیم و جزو مجهزترین باشگاه های ارومیه است.
وی بالا بودن اجاره بها و پول ودیعه را یکی از معضلات باشگاه داری عنوان کرد و گفت: خانواده ها از نظر وضعیت مالی در شرایطی نیستند که فرزندشان را در کلاس ورزش ثبت نام کرده و شهریه پرداخت کنند، شیوع کرونا و اغتشاشات باعث بسته شدن باشگاه شد، همچنین ورزش به طور کلی در کشور مورد بی مهری قرار می گیرد و در دفترچه های استخدامی معمولا فارغ التحصیلان این رشته قلم می خورند.
وی بر لزوم ایجاد اتحادیه مانند سایر رشته ها و شغل ها تاکید کرد و گفت: این اتحادیه می تواند پاسخگوی حقوق مردم و فعالان این صنف باشد، تا فعالیت در این زمینه تسهیل شود.

وفانژاد با بیان اینکه ورزش را نباید شغل دوم بدانیم، اضافه کرد: من و همسرم به عنوان شغل نخست انتخاب کرده ایم، اما شرایط به این ترتیب پیش برود، ما هم مجبور هستیم تجدیدنظر کنیم.
وی با بیان اینکه فرزندآوری از مهم ترین وظایف زنان در پیشرفت و حفظ اقتدار کشور عزیزمان ایران هست، به فکر فرزنددار شدن هم هستیم.
این مربی جوان، با بیان اینکه داشتن حجاب به هیچ عنوان مانع فعالیتم نشده است، ادامه داد: از نخستین سال های آغاز فعالیت تاکنون همواره باحجاب بودم، گرچه نیش و کنایه هم می شنیدم ولی این انتخاب من است که با عقایدم عجین شده است.
مصاحبه از سونیا بدیع
انتهای پیام./*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
ورزشکاران زن، ورزشکاران زن محجبه، زنان ورزشکار با حجاب، رقیه وفانژاد، مربی ورزش پاکور، آذربایجان غربی
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو