طرز تهیه قره‌ماش شورباسی؛ غذای خوشمزه و اصیل ارومیه

قره‌ماش شورباسی نوعی خوارک خوشمزه و مقوی ترکی است که از ترکیب قره‌ماش با لوبیا چیتی، برنج، رب گوجه فرنگی و... تهیه می‌شود.
طرز تهیه قره‌ماش شورباسی؛ غذای خوشمزه و اصیل ارومیه
1403/08/23 - 12:22
تاریخ و ساعت خبر:
209994
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. در این میان استان آذربایجان دارای تنوع غذایی بسیار گسترده‌ای است. قره‌ماش شورباسی یکی از غذا‌های سنتی استان آذربایجان و شهر ارومیه است که نوعی سوپ یا آش مقوی محسوب می‌شود. این غذای خوشمزه که از ترکیب قره ماش (ماش سیاه) با لوبیا چیتی، برنج، پیاز و... تهیه می‌شود، بسیار مقوی و خوشمزه است و در این روز‌های سرد و بارانی پاییز بسیار دلچسب است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و اصیل را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه قره‌ماش شورباسی با ما همراه باشید.
مواد لازم
ماش سیاه (یا قره‌ماش): ۱ فنجان
لوبیا چیتی: ۱ فنجان
برنج نیم‌دانه: نصف فنجان
پیاز درشت: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای مقوی و خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود. حالا زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید. در مرحله بعد ماش را که از قبل خیس داده‌اید، به پیازداغ اضافه کنید و ماش را یک دقیقه با پیازداغ تفت بدهید. ۱ لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا ماش با حرارت کم بپزد. حالا لوبیا چیتی و برنج را که از قبل پخته‌اید، به قابلمه اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را هم داخل قابلمه بریزید و مواد را هم بزنید. ۱ لیوان دیگر آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید غذا حدودا ۱ ساعت روی اجاق گاز بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله قره‌ماش شورباشی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
فرارو
انتهای پیام/ن

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
غذای محلی، طرز تهیه، دستور پخت‌
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آشپزی و تغذیه
V
آرشیو