بانوی کار آفرین موفق لرستانی در حوزه بسته بندی میوه های خشک که از طریق بسیج جامعه زنان استان لرستان با طرح فدک توسعه مشاغل خانگی آشنا و بر حمایت هر چه بیشتر از بانوان کارآفرین تاکید کرد .
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - لرستان - اشتغال زنان یکی از مهم ترین مؤلفه هایی است که افزایش مشارکت های اجتماعی و توسعه پایدار در بین بانوان یک جامعه را نشان می دهد ، مسئله ای با اهمیت بسیار که نه تنها باعث ارتقا و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه میشود بلکه با در نظر گرفتن طبع هنرمندانه و نازک بین زنان باعث ایجاد لیدههای خلاقانه در کسبوکار نیز خواهد بود .
بنابر نظر اکثر کارشناسان « هویت دادن و استقلال بخشیدن به زنان و فراهم کردن زمینه مشارکت فعال آنها در امور مختلف اقتصادی اجتماعی خصوصاً فعالیت های کارآفرینی، عامل مهمی در انگیزش بیشتر این نیروی عظیم در چرخه های تولیدی اجتماعی است.»
خبرنگار زنان نیوز در راستای معرفی بانوان کارآفرین و نشان دادن جایگاه زنان در اشتغال و کارآفرینی به سراغ یکی از بانوان موفق در این عرصه رفته است. بانوی فعال در حوزه بسته بندی مواد غذایی و میوه های خشک از صنایع تبلیغی و تبدیلی محسوب می شود.
بفرماییدخودتان را معرفی کنید. و در چه حوزه ای کار میکنید؟
فاطمه پاپی از، شهرستان دورود و در حوزه بسته بندی مواد غذایی و میوه های خشک فعالیت دارم.
چند سال است به این کار مشغول هستید؟ و در کجا و چگونه شروع بکار کردید؟
از سال 98 با یک دستگاه میوه خشک کن از پارکینگ خانه ام با فضای 20 متری ابتدا با رب ترشی خیار شور و خشک کردن سبزی شروع کردم.
مشوق شما در این کار چه کسی بوده است؟
مشوق اصلی من در این راستا همسرم بوده است و خدا را بابت همچنین همسری شکر میکنم ناگفته نماند همسرم دارای تحصیلات عالیه هستند و بعنوان دانشجوی برتر و صاحب ایده در پارک علم و فناوری استان انتخاب شدند و در زمینه خوراک دام فعالیت دارندـ
ایا مهارت و شغل دیگری نیز دارید ؟
فرمانده پایگاه یا زهرا در دورود و همچنین حوزه اصناف این شهرستان از سال، 92 تا کنون در حال خدمت هستم. و به تازگی در طرح فدک فعالیت دارم این طرح طرحی است که از طرف سپاه طراحی شده است و ما کار آفرینان در این طرح ایده و خلاقیت های خودمان را در راستای کارمان ارائه میدهیم.
تعداد کارگرای شما چند نفر هستند و چه کاری انجام میدهند؟
تعداد بانوان که برای ما کار میکنند ۱۵ نفر و بصورت متغیر هستند و این بانوان سبزی و میوه ها را از ما می گیرند به خانه میبرند و در کنار کار خانه میوه و سبزی را پاک و تمیز میکنند و برا ما می آورند و ما آنها را در دستگاه میوه خشک کن خشک و سپس بسته بندی و برا فروش آماده میکنیم.
شما بعنوان رابط کارافرینان این شهرستان چگونه کار افرینان را شناسایی میکنید؟ و به مشکلات آن می پردازید؟
روستا به روستا و محله به محله رفتم و کار افرینان را شناسایی کردم و مشکلات این بانوان را از نزدیک ملاحضه کردم در حوزه فروش و تسهیلات که قرار بود به آنها بدهند ولی ندادند مشکلات آنها را بصورت مستندات و مکاتبه ای جمع آوری کردم و در دیداری که در خرداد ماه با معاونت رئیس جمهور در امور بانوان داشتم آنها را تقدیم وی کردم و ازش درخواست کردم تسهیلات کار آفرینان را مستقیم به دست بسیج خواهرن و رابط، کار آفرینان بدهند و به ادارات دیگر واگذار نکنند تا بانوان کارآفرین راحت تر بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند به دیگر ادارات ارجاعشان ندهند واقعا این بانوان به این ادارات و به آن ادارات فرستادن اذیت میشوند و. چند روز هم وقتشان گرفته میشود.
از سختی کار پرسیدم گفت؟ سختی کار همیشه است و هر چی از سختی کار بگویم کم گفتم ولی آن چیزی که باعث می شود تا رو به جلو حرکت کنیم توکل بر خدا و توسل به ائمه اطهار و همچنین نگاه به افق دور دست و پیشرفت آبادی کشور سختی کار را آسان خواهد شد.
صحبت کار آفرین لرستانی به مسئولین؛
هر چند مسئولین ما را از نظر تسهیلات و مکان بی بهره کردند ولی امیدوارم یک نگاه ویژه ای به ما و امثال ما داشته باشند و دست ما را در راستای کارمان چه تسهیلاتی و مکانی بگیرند.
شما در طرح فدک چه اقدامی انجام دادید؟
طرحی به نام طرح فدک در سپاه معرفی کردند بصورت افتخاری در این طرح خدمت میکنم ولی خوشبختانه در یکی دوماه اخیر توانستیم با دیگر ادارات در این راستا تعامل های برقرار کنیم و بانوان کار آفرین را در حوزه کاری خودشان را شناسایی کردیم و برای فروش اقلامشان از ادارات کمک گرفتیم و با یاری خدا طی دیداری با خانم دکتر خزعلی مشکلات بانوان کار آفرین که خودم زخم خورده در این حوزه هستم با وی درمیان بگذارم و وی هم قول های به ما دادند و امیدوارانه منتظر هستیم که به زودی این قول ها محقق شود وگامی برای بانوان کار آفرینان دورود برداریم.
توصیه شما به بانوانی که به تازگی اقدام به کار آفرینی کردند چیست؟
توصیه من به بانوانی که به تازگی شروع بکار کردند هیچ وقت نا امید نباشند هر کاری سختی خودش را دارد و راه هم طولانی است به نظرم بانوان دنبال مشاغل خانگی بروند خیلی بهتر است چرا که علاوه بر کار در خانه به تربیت فرزندان و کارهای خانه هم نظارت دارند و هم اوقات زیادی در کنار خانواده سپری میکنند مشاغل خانگی بعنوان منبع در آمدی برای خود بانوان و خانواده است و هرگز امید به خدا را فراموش نکنند.
انتطار شما از مسئولین استانی و شهرستانی چیست؟
انتظار من از مسئولین اعم از استاندار شهردار فرماندار سازمان میراث فرهنگی اداره صنعت و معدن و همه کسانی که می توانند دست کار آفرینان را بگیرند با هم جلسه بگیرند و فکری به حال بانوان کارآفرین بکنند و از من مسئول طرح فدک ورابط کار افرینان دورود بخواهند این بانوان را به آنها معرفی میکنم و مکانی برای فروش، تسهیلات بانکی برای آنها آسان شود یک بانوی کار آفرینی وقتی میخواهد وام بگیرد خیلی درد سر باید بکشد تا آیا وام را بگیرد یا نگیرد.
لذا از مسئولین استان انتظار دارم بانوان کار آفرین را حمایت کنند.
وی با گله مندی یکی از اقشار این شهرستان گفت: این قشر متاسفانه ما را از نظر تسهیلات و مکانی حمایت نکرد و خانه خودم هرچند خیلی کوچک بود ولی آن را به پایگاه فعالیت فرهنگی اجتماعی و اقتصادی تبدیل کرده بودم و در اغتشاشات اخیر دورود خانه ام مورد حمله اغتشاشات گران قرار گرفت و کل شیشه های منزلمان را شکستند و فکر کردند که خانه من پر از اسلحه و پول است اما من با بچه ۴ ساله ام تنها در خانه بودیم.
صحبت پایانی کار آفرین موفق لرستانی، اگر میخواهند طرح فدک عملی شود و پیشرفت داشته باشد بانوان کار آفرین را حمایت کنند و آنها را دریابند و امیدوارم با همکاری بسیج جامعه زنان استان طرح فدک را در شهرستان دورود به نحوه احسنت انجام بدهیم و از شما و همکارانتان در خبرگزاری زنان نیوز تشکر میکنم بخاطر اینکه صدای ما کار آفرینان را به گوش مسئولین برای رفع مشکلات می رسانید.
گفتگو: کبری دریکوند
انتهای پیام/*