مشاور خانواده با بیان اینکه بهداشت روانی به معنای کمک و یاد دادن مهارت های زندگی در سایر جهاتی است که به سازگاری و تکامل استعدادهای اعضای خانواده منجر می شود، گفت: فرد در خانواده رشد پیدا می کند و نخستین ارتباطات را از محیط خانه آموزش می بیند و هرچقدر والدین فرد مثبت تر عمل کنند تاثیر زیادی در سلامت روان فرد و پرورش خصوصیات شخصیتی رفتاری فرد دارد.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - منیر دولتشاه، مشاور نهاد رهبری در دانشگاه لرستان در گفت و گو با خبرنگار ما از لرستان با اشاره به اهمیت بهداشت و سلامت روانی در خانواده اظهار داشت: سلامت روانی از دوران کودکی، نوجوانی، جوانی و بزرگسالی دارای اهمیت است و چنان چه فردی دارای بیماری های روانی باشد تفکر و خلق و خو او تحت تاثیر این بیماری قرار خواهد گرفت؛ از این رو سلامت روانی به معنای داشتن آرامش هیجانی، روانی و اجتماعی است که ضمن تاثیر در تفکر، احساس و رفتار انسان به کنترل استرس و ارتباط با دیگران و انتخاب های او کمک می کند و در بُعد کلی سلامت روانی، بیان کننده حال،فکر و رفتار خوب است.
وی با بیان این که خانواده، از جمله عوامل موثر در شکل گیری رفتا فردی است افزود: فضای خانه نخستین و بادوام ترین عامل در رشد شخصیت افراد است. پدر و مادرها نیرومند ترین آموزگاران در طول زندگی فرد و آموزش خانوادگی پایدارترین آموزش در طول زندگی هر فرد است و از طرفی محیط خانه مهم ترین آموزشگاه برای هر فرد محسوب می شود.
مشاور نهاد رهبری در دانشگاه لرستان عنوان کرد: نباید فراموش کنیم که کودکان ما پیش از آن که پند و اندرز مارا بپذیرند رفتار ما را به عنوان الگو قرار می دهند؛ پس نقش والدین در رشد شخصیت افراد محدود به جنبه های ارثی نیست و والدین نفوذ زیادی دارند.
دولتشاه خاطرنشان کرد: در مسیر آشنایی فرزندان با زندگی اجتماعی ، نقش والدین را پر رنگ می دانیم؛ آگاهی والدین در حوزه رفتاری با کودک، موقعیت اجتماعی خانه و وضعیت مالی و اندیشه و باور خانواده آداب و رسوم ها، ایده ال ها و آرزوها والدین در رشد و تربیت اعضای خانواده تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: وقتی جامعه رابررسی می کنیم در سطح جامعه خانواده هایی وجود دارند که در زمینه های اجتماعی، دینی، اقتصادی و تربیتی با هم اختلاف دارند و رفتارها باهم متفاوت است پس تاثیر خانواده ها در رفتار هر فرد متفاوت است.اگر ما بهداشت روانی افراد خانواده را تامین کنیم درواقع به حفظ بهداشت روان در جامعه کمک کرده ایم. برای حصول این مهم باید تک تک اعضای خانواده را با مهارت های لازم برای زندگی آشنا کنیم و اینجاست که بهداشت روانی خانواده مطرح است.
مشاور خانواده بیان کرد:بهداشت روانی به معنای کمک و یاد دادن مهارت های زندگی در سایر جهاتی است که به سازگاری و تکامل استعدادهای اعضای خانواده منجر می شود. فرد درخانواده رشد پیدا می کند و نخستین ارتباطات را از محیط خانه آموزش می بیند و هرچقدر والدین فرد مثبت تر عمل کنند تاثیر زیادی در سلامت روان فرد و پرورش خصوصیات شخصیتی رفتاری فرد دارد.
وی اذعان داشت: والدین باید دقت کنند با فراهم نمودن شرایط سالم و مثبت در خانه ،نقاط مثبت رفتاری اعضای خانواده را تقویت نمایند و از ناهنجاری های رفتاری جلوگیری شود؛ ما محصول روابط درون خانواده مان هستیم هر فردی در خانواده دچار مشکل باشد قطعا نمی تواند ارتباط درستی با محیط بیرون برقرار کند. زمانی ما می توانیم بگوییم خانواده دارای بهداشت و سلامت روان است که محیط خانواده دارای ارزش های انسانی و محلی برای بروز استعددها، رشد شخصیت، اصلاح ضعف ها و پذیرش همدیگرباشد.
دولتشاه با اشاره به شرایط خانواده شاد و سالم گفت: برقراری شیوه های ارتباطی منطقی محترمانه ، گرم و صمیمی نشان دهنده خانواده سالم است و برای داشتن خانواده سالم باید مواردی همچون سلامت جسم و روح ، شناخت یکدیگر و تقویت اعتماد بنفس ، فراهم نمودن شرایط گفت و گو و خود داری از سرزنش یکدیگر در محیط خانه و خانواده را مورد توجه و اهمیت قرار داد.
مصاحبه : زینب بختیاری
انتهای پیام/ *