زهرا کیایی راد با وجود داشتن دو فرزند و مدرک مهندسی شهری علاقه مند بود تا به هنر صنایع دستی کپو بافی و حصیر بافی روی بیاورد.
او می گوید در حال حاضر حدود ۱۵۰ نفر در این حوزه را زیر چتر حمایتی خود قرار داده و همین امر او را به عنوان یک کارآفرین عرضه محصولات حصیری معرفی می کند.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از اندیشمک- خوزستان دارای تاریخچه و تمدن کهن است که هزاران هنر و داستان را در خود دارد در سنگواره های قدیمی چند هزار ساله بقایای از حصیر یافت شده که نشان دهنده قدمت هنر حصیربافی است.
حصیربافی یکی از صنایعدستی و هنرهای زیبایی میباشد که از زمانهای دور تا به امروز در کشورهای مختلف جهان از جمله آفریقا، کشورهای جنوب شرق آسیا مانند اندونزی، تایلند و ایران رایج است.
این هنر به صورت فعالیت خانگی در بسیاری از مناطق کشور از جمله مناطق جنوبی و شمالی ایران رایج است که زنان و مردان برای پر کردن اوقات فراغت و تامین مخارج زندگی محصولات حصیری کاربردی زیبایی مانند، سبد، زنبیل، پرده و غیره به شیوههای مختلف تولید میکنند.
کپوبافی از هنرهای سنتی مردمان جنوب به شمار میرود. به هنر بافتن برگهای خرما و تزئین آن با نخهای ضخیم رنگی، به صورتی که حاصل آن تبدیل به وسیلهای حجیم و کاربردی شود، کپوبافی میگویند.
کپوبافی از هنرهای سنتی و صنایع دستی خوزستان به شمار میرود. محصولات کپوبافی شده به صورت کروی شکل هستند و درب دارند. داشتن درب، یکی از مهمترین ویژگیهای کپوبافی و نشانه اصالت آن است.
از سبدهای دردار کپوبافی شده برای نگهداری نان، میوه، اشیای زینتی کوچک، زیورآلات، نخ و سوزن و لوازم خیاطی و .... استفاده میشود.
استفاده از برگ های درخت خرما برای حصیر بافی و کپوبافی آن را جذاب و دوستدار محیط زیست کرده است.
زهرا کیایی راد با وجود داشتن دو فرزند و مدرک مهندسی شهری علاقه مند بود تا به هنر صنایع دستی کپو بافی و حصیر بافی روی بیاورد.
او می گوید در حال حاضر حدود ۱۵۰ نفر در این حوزه را زیر چتر حمایتی خود قرار داده و همین امر او را به عنوان یک کارآفرین عرضه محصولات حصیری معرفی می کند. وقتی برای دیدن کارگاهش عازم شدیم ذهنیت یک کارگاه بزرگ را داشتیم اما با وارد شدن به منزل شخصی اش به سمت زیر زمین نمناک منزلش هدایت شدیم که مملو از کپوهای رنگارنگ و زیبایی بود که جلب توجه می کردند.
این کارآفرین می گوید هیچ دوره و کلاسی برای فراگیری این حرفه نگذرانده و نسل در نسل این هنر در خانوادهاش انتقال پیدا کرده و به او رسیده است.
راه اندازی یک کار خانگی تصمیمی است که در اوضاع اقتصادی امروز به فکر هر کسی ممکن است برسد از همین رو خانم کیایی راد به حمایت از زنان اندیمشکی در این عرصه پرداخته است و تا بتوان بدون مزاحمت در خانه به کاری مشغول بود و درآمد داشت و نیز باعث رونق کار خانگی شد.
این کارآفرین می گویند ممکن است کارگاههای کپو بافی دیگری وجود داشته باشد اما احرامی بافی یا همان سجاده بافی بجز در کارگاه، در سازمان فنی حرفه ای هم وجود ندارد.
کیایی راد ادامه می دهد: این کار نیاز به هزینه آنچنانی برای شروع و راه اندازی ندارد و شخص به محض فراگیری این حرفه، خریدارانی برای خودش پیدا خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که خانواده مهمتر است یا کار؟ می گوید قطعاً اولین گزینه برای هر خانم عشق به خانواده است و کار در درجه بعدی قرار می گیرد اما همسرم همیشه پشتیبان من بوده و قطعاً اگر حمایت های او نبود من نمی توانستم به این نقطه برسم.
این کارآفرین در ادامه با اشاره به اینکه مشتریانی از کشورهای عراق و کویت داشته، می گوید: بازار این محصول هم در داخل و هم در خارج از کشور وجود دارد اما متاسفانه دلالان، در این میان سود اصلی را به جیب می برند.
به نظر می رسد تقویت مشاغل خانگی کوچک از طریق اعطای وام و حذف دلالان می تواند به رونق اقتصاد کشور و رفع مشکلات معیشتی مردم در این روزهای بد اقتصادی کمک کند.
خبرنگار - معصومه گلزاری
انتهای پیام/*