آتنا هاشم زاده ؛ کارشناس مامایی
سقط جنین در ایران و پیامدهای اجتماعی و فردی برای زنان
در مادرانی که به صورت عمدی و با مراجعه به اشخاص فاقد مهارت و مکانهای غیر استاندارد یا با تهیه خودسرانه داروهای سقط چنین از اماکن نامعتبر مثل عطاری ها اقدام به سقط جنین مینمایند احتمال عوارض آن در مقایسه با سقط خود بخودی جنین به صورت چشمگیری افزایش می یابد.
1402/02/27 - 09:51
تاریخ و ساعت خبر:
148330
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - فیروزکوه : سقط جنین به ختم بارداری قبل از هفته 22 بارداری اطلاق میگردد و به صورت خود بخودی و یا به صورت عمدی و بنا به درخواست مادر انجام می شود .
سقط عمدی به سلامت جسمی و روانی مادر آسیب جدی میرساند به خاطر داشته باشید ،رحم ، اندام بسیار آسیب پذیری است هر گونه دست کاری در آن به شکل دارویی اعم از گیاهی یا شیمیایی یا فیزیکی وارد نمودن ضربات بیرونی و درونی ) به منظور سقط جنین ممکن است منجر به عوارض جدی و حتی مرگ مادر شود.
در مادرانی که به صورت عمدی و با مراجعه به اشخاص فاقد مهارت و مکانهای غیر استاندارد یا با تهیه خودسرانه داروهای سقط چنین از اماکن نامعتبر مثل عطاری ها اقدام به سقط جنین می نمایند احتمال عوارض آن در مقایسه با سقط خود بخودی جنین به صورت چشمگیری افزایش می یابد.
از مهمترین عوارض جسمی و روانی سقط عمدی جنین میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
عوارض پزشکی سقط :
ناباروری
خونریزی
از دست دادن رحم ناشی از خونریزی یا عفونت یا پارگی
عفونت به دلیل باقی ماندن بقایای بارداری
عوارض روانشناسی سقط عمدی :
افت کیفیت زندگی و روابط زناشویی و جنسی در خانمهای با تجربه سقط عمدی
در سه ماه اول پس از سقط جنین نرخ بستری مادران در بیمارستان روانپزشکی، بیش از 5 برابر جمعیت شاهد میباشد
- اختلالات عصبی
اختلالات خلقی از جمله افسردگی در خانمهایی که سابقه سقط عمدی را دارند بیشتر است
انواع اختلالات اضطرابی و فوبیاها
اختلالات خواب رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند رویاهای تکراری اضطراب را ، هجوم ذهنی خاطرات
سقط
احساس ترس ، ناراحتی ، سردرگمی ، اضطراب و خدشه دار شدن رابطه با والدین در دیگر کودکان
احتمال بالاتر سوء مصرف مواد در خانمهایی که سقط عمدی را تجربه نموده اند
- احساس مشارکت در گناه و شرمساری از انجام این امر به فاصله دو سال از انجام سقط عمدی
-عوارض سقط برای کودک حاصل از بارداری
با توجه به اینکه برخی از خانمها در دوران بارداری برای انجام سقط القایی از برخی از داروها استفاده می کنند در صورت موفق نبودن اقدام به سقط و تداوم بارداری تا زایمان، احتمال تولد کودک با معلولیتهای جسمی و ذهنی را نباید از نظر دور داشت
مادر گرامی : در صورتیکه به هر دلیلی سقط جنین برخلاف توصیه های شرعی و یا علمی داشته اید.
در صورت بروز علایم زیر سریعا به پزشک یا نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایید :
- احساس تب و لرز
خونریزی واژینال در حد قاعدگی یا بیشتر
ترشحات بدیو واژینال و دردهای لگنی و شکمی
بر اساس نظر مراجع تقلید سقط عمدی جنین در هر هفته و یا ماه حاملگی حرام است و تصور بی اشکال بودن سقط جنین قبل از چهار ماهگی کاملا اشتباه است
امام صادق (ع) در معرفی گناهان کبیره ، از سقط عمدی جنین به عنوان قتل نفس یاد کردند و گناه قتل نفس را بزرگتر از گناه کفر به خدا دانسته اند.
راه های مواجهه با سقط :
-در ارایه خدمت به این افراد باید از هر نوع قضاوت پرهیز نمود و در مشاوره از یک الگوی حمایتی برای زوجین پیروی نمود باید در طی مشاوره به آنها کمک کرد تا بتوانند این مشکل را حل کنند. بهتر است که زوجین زن و شوهر ) با یک تصمیم مشترک خود را برای داشتن فرزند آماده نمایند.
هر خانمی که به دنبال سقط است، باید با رویکرد حمایتی و با شکیبایی کامل مورد مشاوره قرار گیرد تا از همه راهها و نیز پیامدهایی که میتوانند در پیش روی او قرار داشته باشند آگاه گردد.
این مشاوره باید شامل تداوم بارداری و در ادامه نیز شامل سایر مواردی گردد که به او کمک کند تا بتواند نقش والدینی مناسبی را ایفا نماید
برای اینکه مشاوره از اثر بخشی لازم برخوردار باشد اطلاعات باید به ساده ترین زبان ممکن به گونه ای که به آسانی برای مراجعه کننده قابل فهم باشد در اختیار او گذاشته شود هر گونه حالت اجباری و دستوری در مشاوره وجود داشته باشد ممکن است که گیرنده خدمت بلافاصله پس از خروج از واحد ارایه خدمت، اجراشدن تصمیم قبلی خود مبنی بر انجام سقط عمدی را دنبال نماید .
مواردی که باید به زوج خواهان سقط گفته شود عبارت است از :
- یکی از زیباترین احساسات ، احساس مادر / پدر شدن است .
زوجین باید از عوارض سقط برای مادر بر اساس موارد گفته شده در بخش عوارض ) آگاه شوند.
زوجین باید بدانند که در سقط احتمال موفق نبودن اقدام وجود دارد.
باید به زوجین گفته شود که این مساله مخالف با دین مبین اسلام است .
مواد ۵۶ و ۶۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
ماده ۵۶: سقط جنین ممنوع بوده و از جرایم دارای جنبه عمومی میباشد و طبق قانون موجب مجازات است و دیه و حبس و ابطال پروانه پزشکی بر اساس مواد (۷۱۶) تا(۷۲۰) قانون مجازات اسلامی کتاب پنجم - مجازاتهای تعزیری و بازدارنده و این قانون انجام می شود.
4 تبصره ۴ ماده ۵۶ چنانچه پزشک یا ماما یا دارو فروش خارج از مراحل این ماده وسایل سقط جنین را فراهم سازند یا مباشرت به اسقاط جنین نمایند علاوه بر مجازات مقرر در ماده (۶۲۴)
قانون مجازات اسلامی پروانه ایشان ابطال می.شود تحقق این جرم نیازمند تکرار نیست ماده ۶۱ ارتکاب گسترده جنایت علیه تمامیت جسمانی جنین به قصد نتیجه یا علم به تحقق ،آن به گونه ای که موجب ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی جنینها یا مادران در حد وسیع گردد مشمول حکم ماده (۲۸۶) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ می گردد تبصره الحاقی: هرگاه دادگاه از مجموع ادله و شواهد قصد ایراد خسارت عمده در حد وسیع و یا علم به موثر بودن اقدامات انجام شده را احراز نکند و جرم ارتکابی مشمول مجازات قانونی دیگری نباشد ، با توجه به میزان نتایج زیانبار ،جرم مرتکب به حبس تعزیری درجه پنج یا شش محکوم می شود.
تبصره الحاقی :۲ هرکس به هر عنوان به طور گسترده دارو مواد و وسایل سقط غیرقانونی جنینی را فراهم و یا معاونت و مباشرت به سقط غیرقانونی جنین به طور وسیع نماید و یا درچرخه تجارت سقط جنین فعال و یا موثر باشد در صورتی که مشمول ماده فوق الذکر نباشد
علاوه بر مجازات تعزیری درجه دو به پرداخت جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل ازارتکاب جرم محکوم می گردد.
تبصره الحاقی ۳: اموال و وسایل حاصل از ارتکاب جرم مصادره شده و عواید آن به همراه جزای نقدی دریافتی ، به حساب خزانه واریز شده و پس از درج در بودجه سنواتی ، در اختیار وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی قرار میگیرد تا در جهت درمان ناباروری هزینه گردد.
" ماده ۶۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
ماده ۶۰ فعالیت مدیران و عوامل موثر در بسترهای مجازی معرفی کننده افراد و مراکز مشارکت کننده در سقط غیرقانونی جنین ممنوع است و حسب مورد متخلفان از این حکم علاوه بر مجازات درجه پنج موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی به پرداخت جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر عواید حاصل از ارتکاب جرم محکوم میشوند".
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه