بیشترین سهم زنان از بازار کار مربوط به صنایع دستی ، مشاغل خانگی و خیاطی است/ فاصله 39 درصد اشتغال زنان در خاورمیانه نسبت به اروپا

یک کارشناس حوزه اشتغال و کارآفرینی زنان گفت مشارکت زنان ایرانی در بازار کار مطمئناً نسبت به همتایان شان 100سال عقب تر است . در کشورهای پیشرفته زنان ۵۰ درصد مشارکت دارند اما در خاورمیانه با توجه به باورها وعرف سنتی تاثیر گذار بر جامعه حدود ۱۱ درصد است واین نشان از مشارکت پایین بانوان ایرانی در بحث توسعه و سهم‌در آمدی جامعه دارد.
بیشترین سهم زنان از بازار کار مربوط به صنایع دستی ، مشاغل خانگی و خیاطی است/ فاصله 39 درصد اشتغال زنان در خاورمیانه نسبت به اروپا
1402/02/30 - 08:29
تاریخ و ساعت خبر:
148344
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - "مهوش صابری" کارآفرین نمونه منطقه ۸ تهران و از بانوان بسیجی ناحیه شهید بهشتی این شهر است. خبرنگار زنان نیوز با توجه به اسم سال « مهار تورم و افزایش تولید " برای بررسی نقش زنان در تحقق این شعار به دیدار وی رفته تا درباره رمز و راز موفقیت ابن بانوی مختصص در امور اشتغال و کارآفرینی حوزه زنان گفت وگویی داشته باشد .
وی در ابتدای گفت وگو در خصوص فعالیت و تخصص خود با تأکید برعلاقمندی اش به شناسایی و آشنایی با کارهای گوناگونی که عرف زنانه برای آن تعریف شده است ، گفت: من هر شغلی که بانوان از پس آن بر بیایند را انجام می دهیم مانند : صنایع خانگی تبدیلی مانند تبدیل گوجه به رُب یاتوت به قند تا بحث لباس و...
این بانوی کارآفرین در ادامه به بررسی وضعیت اشتغال زنان در ایران پرداخت و گفت: با توجه به شناخت و تجربه ای که دراین سال ها کسب نموده ام ، می توان گفت: به دلیل شاخص پایین اشتغال در چند سال گذشته که تابع شرایط اقتصادی اجتماعی و سیاسی بوده است طبیعتا شاخص اشتغال زنان نیز پایین بوده است. البته اگر بخواهیم به صورت دوره ای و فصلی اشتغال بانوان را در نظر بگیریم در تابستان به دلیل این که کار کشاورزی افزایش می یابد و مشاغل روستایی زیاد می شوند روند اشتغال بانوان نیز سیر صعودی پیدا می کند.
اما در کل می توانم بگویم :«اگر زنان کشور حدود سی و یک میلیون نفر جمعیت داشته باشند تنها سه میلیون نفر شاغل هستند واین شاخص پایینی است البته از اوایل امسال با شعاری که مقام معظم رهبری مدظله فرمودند نگاه خیلی ها نسبت به شغل و شاغل بودن تغییر کرده بانوان تحصیلکرده ها هم دنبال کسب وکار خانگی و درآمد هستند مانند هنرهای تزئینی ، شیرینی پزی ، کسب و کار های اینترنتی ،تهیه غذای های خانگی ، فینگر فود و... منتها به دلیل گران بودن مواد اولیه و قیمت دلار کمی دربازار کسب به مشکل خورده ایم اما درکل انگیزه افراد بهتر شده است .:
این متخصص مسائل کسب و کار زنان با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد فعالیت بانوان در ایران به بخش خصوصی اختصاص دارد و در کل به سه بخش کشاورزی صنعت وخدمات تقسیم می شود ، اظهار داشت : با توجه به آماری که قبلاً مطالعه نموده ام اشتغال زنان در بخش آموزش ۲۳ درصد صنعتی ۲۲ درصد کشاورزی ۱۴ درصد پزشکی و درمانی ۹ درصد مدیریتی ۶ درصد و مابقی در سایر بخش ها فعالیت دارند. اما نگاه گذراو عامیانه وبدوراز ارقام و آمار اینترنتی اگر بخواهیم به بازار کار و حوزه فعالیت بانوان داشته باشیم بیشتر در بحث خیاطی صنایع دستی و مشاغل خانگی فعالیت دارند .
صابری در پاسخ به این سؤال که بانوان در کدام شغل از مردان موفق تر ظاهر شده اند ، گفت: بی تردید از زمان پیدایش انسان روی زمین زن و مرد کار می کردند اما تقسیم کار بر حسب جنس و جنسیت وجود داشته است گاهی جنسیت ارزش مربوط به کارهای گوناگون را افزایش می دهد و گاهی جنسیت ربطی به خود شغل ندارد نظیر کارهایی که نه مختصات مردانگی دارد و نه زنانگی و اکثر کارهایی که در جامعه است از این نوع است مثل خیاطی آشپزی و تدریس .
وی ادامه داد: اما گاهی به عنوان خصیصه درون شغل محسوب می شود. مانند پزشک زنان یا کار کردن در معادن به نظر من بانوان باید در محیط هایی کار کنند که اصول جنسیتی آنها از جمله حفظ جمال و زیبایی حفظ حیا و حجاب کرامت و عدالت و صلابت آنها حفظ بشود . امروز در مشاغلی مانند تدریس تحقیق مشاغل پزشکی و درمانی و حتی مدیریتی زنان از مردان موفق تر هستند اما کلا بخواهیم بگوییم در چه کارهایی مزیت دارند در مشاغلی که ظریف کاری وریزه کاری دارد موفق تر هستند ‌.
این بانوی کارآفرین بسیجی در ادامه با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری به تبیین مبانی تفکر امامین انقلاب اسلامی در خصوص بانوان پرداخت و بیان کرد: تا آنجایی که من می دانم و در سخنرانی های مقام معظم رهبری مدظله شنیده ام ایشان بسیار موافق کار بانوان هستند اما به این شرط که این شغل به پیوند زن و شوهر لطمه نزند .
ایشان معتقدند یکی از مهمترین وظایف زن تربیت فرزند و یک انسان سالم و بدون عقده و گرفتاری و مشکلات روحی است و اینکه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی سیاسی و علمی زنان باید تحت شرایطی باشدمانند تناسب ابعاد شخصیتی زن با فعالیت های اجتماعی او . حفظ عفاف و حجاب درفعالیت او واینکه باعث ناتوانی اونشود در این شرایط با رعایت این موازین نه تنها فعالیت خارج از منزل اشکالی ندارد بلکه باعث کسب و تجارت بیشتر و ارزشمند می شود در واقع دیدگاه مقام معظم رهبری همان دیدگاه اسلام است نسبت به زن.
این بانوی متخصص در امر اشتغال زنان ، در بخش پایانی صحبت هایش، جامعه زنان عنصر مهم و تأثیرگذاری در خانواده و جامعه دانست و افزود: زنان نه تنها در خانواده نقش موثر دارند بلکه در پیشرفت های اجتماعی و توسعه نیز نقش مهمی ایفا می کنند کشورهایی که توسعه یافته هستند به زنان نقش ها و وظایف مهمی محول می کنند اما در ایران به نظر من زنان در بازار کار و سهم درآمدی در میان کشورهای دیگر رتبه پایینی دارند .
صابری گفت مشارکت زنان ایرانی در بازار کار مطمئناً نسبت به همتایان شان 100سال عقب تر است . در کشورهای پیشرفته زنان ۵۰ درصد مشارکت دارند اما در خاورمیانه با توجه به باورها وعرف سنتی تاثیر گذار بر جامعه حدود ۱۱ درصد است واین نشان از مشارکت پایین بانوان ایرانی در بحث توسعه و سهم‌در آمدی جامعه دارد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
بانوان کارآفرین، سهم زنان در رشد اقتصادی، سهم زنان در تولید، اشتغال زنان ،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو