روضه های خانگی فرصت بسیار ارزشمندی است تا کودکان را با اهل بیت (ع) آشنا کرد. کودکان در این روضه های خانگی یاد می گیرند چگونه با اهل بیت (ع) انس بگیرند و به صورت غیر مستقیم مسائل دینی را آموزش ببینند.
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان مرکزی؛ صابر حیدری: هر ساله با آمدن ماه محرم و ماه صفر که ایام عزاداری امام حسین (ع) است روضه های خانگی در منازل مردم ایران برگزار می شود.
این مجالس روضه تنها مختص به خانه های قدیمی نیست بلکه آنچه مشاهده می شود روضه ها در خانه های آپارتمانی هم با استقبال بسیار برگزار می شود. این روضه های خانگی نه تنها باعث تقویت روابط اهل محل و خانواده می شود بلکه می تواند سبب آشنایی هرچه بیشتر همسایه ها با یکدیگر شود.
مجالس روضه محمل بسیار مناسبی برای صله رحم با اقوام و آشنایان است زیرا که در این مجالس خانگی ساختار سازمانی برای نظم بخشیدن به کارها وجود ندارد همین امر سبب می شود که شرکت کنندگان در این روضه های خانگی با هم دلی هر چه بیشتر به یکدیگر کمک کنند.
برگزاری روضه های خانگی فرصت ارزشمندی است تا اهل محل از احوال یکدیگر باخبر شوند و مشکلات و گرفتاری های همسایگان را در حد توان مرتفع کنند.
در این مجالس روضه های خانگی می توان با راه اندازی صندوق های قرض الحسنه بسیاری از مشکلات مالی و معیشتی شرکت کنندگان در روضه ها برطرف کرد. در ثواب کار گره گشایی از مومن، امام رضا (ع) فرمودند: "هرکس گره از کار مومنی بگشاید و غمی از او بزداید خداوند هم در قیامت کار بسته او را می گشاید و اندوهش را می زداید."
اثرات معنوی روضه های خانگی برای صاحب خانه
ناگفته نماند اثرات معنوی این روضه های خانگی برای صاحب خانه بر کسی پوشیده نیست. روضه های خانگی سبب طول عمر و زیاد شدن رزق و روزی صاحب خانه می شود. همان طور که در روایات آمده است پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خانهای که در آن قرآن زیاد تلاوت شود، خیر و برکتش زیاد میشود و اهل خانه در وسعت قرار میگیرند و آن خانه برای اهل آسمان میدرخشد، همان گونه که ستارگان برای اهل زمین میدرخشند». علاوه بر اینکه این مجالس با تلاوت قرآن آغاز میشود، یاد اهل بیت(ع) هم مصداق یاد خداست و مشمول این حدیث قرار میگیرد.
نکته مهمی که در این مجالس خانگی باید رعایت شود اصل ساده برگزار شدن این گونه مراسمات است. روضه های خانگی باید بدور از هرگونه تجمل برگزار شود و پذیرایی با همان چای و قند انجام شود برخی از مردم بر این باورند که روضه های خانگی باید با مخارج بالا انجام شود و نسبت به برگزاری آن دچار تردید می شوند. همچنین در این روضه ها اصراری به برگزاری با جمعیت زیاد نداشته باشید این روضه ها حتی می تواند فقط با حضور اعضای خانواده برگزار شود و مهم نیت و برگزاری بدون تکلف است.
آثار تربیتی روضه های خانگی بر کودکان
و اما مهم ترین تاثیر برپایی روضه های خانگی را در طینت پاک کودکان می توان مشاهده کرد.
روضه های خانگی فرصت بسیار ارزشمندی است تا کودکان را با اهل بیت (ع) آشنا کرد. کودکان در این روضه های خانگی یاد می گیرند چگونه با اهل بیت (ع) انس بگیرند و به صورت غیر مستقیم مسائل دینی را آموزش ببینند.
در منازلی که روضه های خانگی برگزار می شود کودکان این فرصت را پیدا می کنند تا با کمک کردن در برگزاری و لذت پذیرایی از عزداران شریک شده و روحیه مسئولیت پذیری در آن ها تقویت می شود.
در دنیای امروزی که کودکان و نوجوانان سرگرم فضای مجازی و بازی های رایانه ای هستند با حضور در روضه های خانگی روح لطیف کودکان و نوجوانان با حسین بن علی (ع) گره می خورد و مشتاقانه در این مراسم شرکت می کنند. این کودکان تربیت شده مکتب امام حسین (ع) خواهند شد و در نوجوانی و جوانی آثار شرکت در این مراسم در سیرت آنان نمایان خواهد شد.
بهتر است خانواده ها شرایطی فراهم کنند تا کودکان و نوجوانان در محلات خود بتوانند هیئت های کوچک راه اندازی کنند و مسئولیت های برگزاری را به آن ها بدهید. هیئت های کودک و نوجوان مهم ترین هیئت ها هستند.
انتهای پیام/*