در گفت و گو با یک متولی مسجد مطرح شد:

مسجد یکی از ارکان تعالی خانواده، ترویج ازدواج بهنگام و فرزندآوری است

مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی قوی اسلام می تواند نقش چشمگیری در مسجدمحوری شدن خانواده ها و تربیت دینی جوانان برای ازدواج آسان و بهنگام و استحکام بنیان خانواده ها داشته باشد. در واقع انس خانواده با مسجد است که زمینه تربیت دینی، بصیرت و معرفت و سعادتمندی در نظام خانواده و اجتماع را فراهم می آورد. مسجد یکی از ارکان ترویج فرزندآوری محسوب می‌شود و می‌تواند میدان‌ و عرصه‌ی عملیات جهادی فعالانی باشد که سهمی این چنین برای دفاع از حریم خانواده ایفا می کنند.
مسجد یکی از ارکان تعالی خانواده، ترویج ازدواج بهنگام و فرزندآوری است
1402/05/30 - 07:53
تاریخ و ساعت خبر:
162737
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از استان تهران - مساجد در دورترین و مرکزی ترین بخش های کشور، در روستاها و شهرها می توانند محل خیر و برکت باشند. مساجد در کشور ایران هرگز تنها به عنوان محل عبادت شناخته نشده اند بلکه محل تغذیه فکری، خیزش جنبش های سیاسی بر علیه حکومت های ظالم، حل معضلات و مشکلات خانوادگی و اجتماعی مسلمانان، آموزش سبک زندگی دینی، محافظت از ایده های مذهبی و غنی سازی آن همچون ازدواج و فرزندآوری بوده است.
مسئولین مساجد در صورتی موفق خواهند بود که علاوه بر نقش عبادی مسجد که البته محوری ترین کارکرد مسجد به شمار می آید، از سایر فعالیت های مسجد غافل نباشند.
در تعالی خانواده، مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی قوی اسلام می تواند نقش چشمگیری در مسجدمحوری شدن خانواده ها و تربیت دینی جوانان برای ازدواج آسان و بهنگام و استحکام بنیان خانواده ها داشته باشد.
این پایگاه عظیم نقش عمده ای در تعالی و تحکیم کانون مقدس خانواده داشته و دارد. در واقع انس خانواده با مسجد است که زمینه تربیت دینی، بصیرت و معرفت و سعادتمندی در نظام خانواده و اجتماع را فراهم می آورد. از این رو با توجه به اهمیّت موضوع نقش واسطه گری متولیان مسجد در ازدواج بهنگام و تشویق خانواده ها به فرزندآوری با فرمانده پایگاه بسیج خواهران مسجد جوادالائمه (ع) واقع در شهرستان ری، اکرم سادات موسوی به عنوان یکی از متولیان مسجد به گفت و گو پرداختیم:
وی ابتدا درخصوص نقش مسجد به عنوان کانون مسلمانان از زمان پیامبر تا امروز تصریح کرد: ( از ابتدای اسلام مساجد کانون فعالیت های اجتماعی و مذهبی و فعالیت هایی که در جامعه اسلامی اتفاق می‌افتاد بودند. همچنین، مسئله ازدواج و فرزند آوری نیز در مسجد مورد توجه بوده است؛ مسجد جزو پایگاه های اصلی آشنایی جوانان و انجام مسائل ازدواج بوده است.
موسوی در ادامه گفت: ( در زمان پیامبر اکرم «صلی الله علیه وآله وسلم» جوانانی که نیاز به همسر داشتند، در مسجد به پیامبر مراجعه می‌کردند، و از ایشان تقاضا می کردند که همسری شایسته برایشان انتخاب کنند.
این روش به منظور آشنایی و ارتباط اولیه در زمان معصومین نیز رایج بوده، و افراد از طریق مساجد و معرفی به یکدیگر ازدواج می کردند.)
وی بیان کرد: (در پایگاه جوادالائمه (ع) که در کنار مسجد جوادالائمه قرار دارد، یک مشارکت و همدلی مادرانه را شاهد هستیم که ما اسمش را «مهد مادر یاوران» نهادیم، این مهد جهادی الگوی موفقی است که فعالیت اصلی اش، این است که به مادران دارای بیش از دو فرزند، یاری می رساند و سعی می‌کند مشکلات مالی یا در مسائلی مانند نگه داری کودک به آنان کمک کند.)
فرمانده پایگاه جوادالائمه (ع) ادامه داد: (علاوه بر این ما در پایگاه در ساعات مشخصی در روز، از فرزندان مادرانی که بیشتر از سه فرزند دارند نگه داری و مواظبت می کنیم تا مادران بتوانند در این ساعات استراحت کنند.)

وی گفت: (در جامعه امروز، در کشور اسلامی ایران نیز از ابتدای پیروز انقلاب اسلامی ما شاهد این موضوع هستیم، که مساجد پایگاه هایی برای طرح همه مسائل اجتماعی و برطرف کردن آنها هستند، یکی از مسائل امروز ازدواج و فرزند آوری است که در مساجد و پایگاه های بسیج به این موضوع توجه ویژه می‌شود. در واقع گروه هایی برای ازدواج آسان و معرفی جوانان به یکدیگر برای ازدواج تشکیل شده است.
همچنین جهت کمک به زوج های جوان به منظور تسهیل در فرزند آوری نیز گروه هایی هستند که در رفع برخی از مشکلات زوج های جوان از قبیل مشکلات مالی، کار، مسکن فعالیت می کنند.)
وی خاطر نشان کرد: مسجد یکی از ارکان ترویج فرزندآوری محسوب می‌شود و می‌تواند میدان‌ و عرصه‌ی عملیات جهادی فعالانی باشد که سهم خودشان را برای دفاع از حریم خانواده این چنین ایفا می کنند.

مسجدی مطلوب است که متولیان آن در کنار توجه به مسائل عبادی، برای جنبه های فرهنگی، تربیتی، آموزشی و امدادی خانواده ها نیز برنامه داشته باشند و به صورت جدی به این امور اهتمام ورزند. مساجد فعال می توانند با انجام اقدامات مؤثر گامی بزرگ در جهت تحکیم نهاد خانواده بردارند. از این رو، هر قدر اعضای خانواده ها بیشتر در مساجد حضور یابند، امکان تعالی آنها بیشتر می شود و آرامش درون خانواده نیز افزایش می یابد.
بنابراین، مسجد مکانی امن برای خانواده هاست و خانه خدا زمینه امنیت خانوادگی و اجتماعی را مهیا می سازد. خانواده ای که پیوسته به مسجد رفت و آمد دارد و از برکات آن بهره مند می شود، خداوند را حاضر و ناظر اعمال خود می داند و پیوسته مراقب رفتار خویش است. به همین جهت جامعه از خانواده هایی که اهل مسجدند، بیشتر احساس امنیت خاطر می کند و اعتماد مردم نسبت به آنان بیش از دیگر افراد جامعه است.
انتهای پیام / *

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
نقش متولیان مسجد، ازدواچ بهنگام، ترویج فرزندآوری،استحکام بنیان خانواده، خانه خدا
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو