گزارش؛

لباس زنان کُرد نمادی از فرهنگ و هويت و الگوی يک حجاب برتر است

در همه جای دنیا کردها با ترکیب خاص لباس‌ها یشان، به ‌راحتی قابل تشخیص هستند چرا که این قوم اصیل ، طی قرن‌های متمادی با لباس محلی خود پیوند عاطفی، عقیدتی و سنتی شدیدی داشته و علاقه فراوانی به حفظ و نگهداری لباس سنتی خود که نشانگر هویت فرهنگی آن‌هاست، دارند.
لباس زنان کُرد نمادی از فرهنگ و هويت و الگوی يک حجاب برتر است
1402/04/26 - 18:52
تاریخ و ساعت خبر:
151191
کد خبر:
به گزارش خبرگزاری زنان ایران - از کردستان، لباس کردی برای مردمان کرد حائز اهمیت است چرا که رنگ و بوی سنت دارد و اصالت یک بانوی کرد را نشان می‌دهد.
لباس کردی رنگین‌کمانی از رنگ‌های مختلفی است که چشم هر بیننده‌ای را به طرز مطبوعی خیره می‌کند و انسان به این باور می‌‏رسد که طبیعت و محیط پیرامون، مرغزارهای سرسبز، گل‎های رنگارنگ، سپیدی برف‏ها، آسمان صاف و آبی وسیلاب‎های خروشان در این تنوع رنگ تاثیر مهمی داشته‌اند.
فرهنگ غرب حجاب زنان کُرد را نشانه گرفته است
بلال احمدی يکی از خياط های کُردی دوز در این باره اظهار داشت: مدت ۲۲ سال است که در رشته خیاطی و کردی دوزی مشغول به کار هستم.
وی افزود: پوشیدن لباس محلی کردی یکی از رسوم بسیارزیبای زنان این استان است که از پارچه‌های متنوعی از جمله تور، حریر، ساتن، مخمل و دیگر پارچه‌های نگین دار تهیه می‌شود.
احمدی خاطر نشان کرد: اصلی ترين مدل های لباس کردی در استان کردستان، سقزی و کُردی سورانی است که اکنون به واسطه درخواست مشتری مدل های ديگری به آن اضافه شده است.

اين خياط سنندجی در ادامه بیان داشت: به عنوان یک خیاط بيشتر دوختن مدل لباس کُردی را می پسندم اما متاسفانه این روزها مدل های متنوعی به بازار آمده است وبیشتر بانوان با تاسی ازاین مدل ها که بیشتر آنها مدل‌های بيگانه است، سليقه مشتريان را تغيير داده است.
در ادامه در گفتگو با بانوانی که برای دوختن لباس کُردی در این خیاطی حضور پیدا کرده بودند به گفتگو پرداختیم خانم رضایی یکی از مشتریان لباس کردی در این باره بیان داشت: من به عنوان یک دختر کُرد کردستانی، لباس کردُی را برای پوشش بیشتر می‌پسندم.
این بانوی کردستانی افزود: پوشش محلی لباس کُردی جزيی از فرهنگ مردم اين شهرستان است که قدمت آن به گذشته های دور برمی گردد که متاسفانه امروزه می‌بینم که این فرهنگ توسط بسیاری از بانوانمان تحریف شده و بیشتر بانوان به مدل‌های رو آورده اند که هیچ کدام برای فرهنگ ما نیست و متاسفانه برگرفته از فرهنگ و مدل‌هایی است که بیشتر توسط رسانه‌های غربی برای متزلزل کردن جایگاه بانوان کُرد در این فرهنگ به کار رفته است.

لباس سنتی کردی، دست خوش تغییرات زمان و هجوم رسانه ها
پروین مکری، استاد دانشگاه، محقق و پژوهشگر لباس کردی، طی مصاحبه ای با ایسنا، با اشاره به اینکه از دوره بین النهرین تا زاگرس نیشنی و هجوم قوم آریایی و مسکن گزینی در فلات ایران و حکومت در هگمتانه می گوید: پوشش و لباس پیشینیان، سنتی است که از تاریخ و فرهنگی دیرین برای ما به جای ماندە، فرهنگی که نماد سلامت روح و آزادگی ملتی را گواه است.
وی خاطر نشان کرد: من وظیفه دارم به عنوان یک پژوهشگر، رسالت خود و این امانت را به جوانان و افرادی که به نحوی از فرهنگ و تاریخ قوم کُرد ناآگاهند مطلع سازم.
این پژوهشگر در ادامه گفت: همانطور که می‌دانید کردستان ناحیه‌ای کوهستانی و سرد است، همین امر باعث پوشش‌های متنوع در این ناحیه است.

مکری در ادامه گفت: در قدیم به دلیل بارش زیاد، پوشش‌های زیاد و حجیم استفاده می‌شده که کم کم فرهنگ دستخوش تغییرات شده و لباس کردی که نماد فرهنگ، تمدن و ریشه موجودیت ماست به لباس مجلسی تغییر یافته و من به عنوان یک مدافع لباس کردی، واقف به شکسته شدن فرم لباس سنتی نیستم و معتقدم که لباس سنتی کردی باید در همان برهه تاریخی خود باقی بماند، که متاسفانه دستخوش تغییرات و هجوم رسانه‌ها شده است، لباس کردی، با همان حجیمی و گشادیش قدرت بیشتری دارد، نه در وجهه مجلسی بودن و باکس دوزی شدە و این تغییرات را به نفع لباس کردی نمی‌بینم و از طراحان لباس و افرادی که لباس کردی تولید می‌کنند می‌خواهم با تولید صحیح لباس که شناسنامه یک ملت است، سعی کنند از ریشه خود جدا نشوند و با پوشیدن لباس کردی و سنتی خود از فرهنگ خود دفاع کنند.
وجود این آثار و فرهنگ غنی در منطقه ی کردستان نشان دهنده ی این است که از گذشته های دور تا کنون در این منطقه فرهنگ و آداب و رسوم حرف اول را زده است
و امروز هر بانوی دغدغه‌ مند نباید اجازه دهد گذشت زمان و رسانه های معاند با اهداف پشت پرده، فرهنگ غنی ما را کمرنگ کند بلکه باید اصالت و ماندگاری ثروت خود را در گوش دیگر مردم جهان طنین انداز کنیم تا همواره رنگ و جلا داشته باشد.
انتهای پیام/*

بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
لباس کردی، فرهنگ کردستان، حجاب زن کرد،لباس سنتی کردستان،
ارسال نظر
مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرتان لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
3- نظرات بعد از بررسی و کنترل عدم مغایرت با موارد ذکر شده تایید و منتشر خواهد شد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
استان ها
V
آرشیو